lukaszkwap 26.01.2021 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Może ktoś coś doradziWprowadziłem się do nowego mieszkania,muszę wymienić pralkę która się zepsuła.Pralka ładowana od góry,jest w rogu małej łazienki,po boku jest róg wanny która jest zabudowana ,z drugiej strony jest róg toalety,więc nie ma szans przesunąć między wanną a toaletą.Czy jest jakiś sposób żeby wydostać starą pralkę i umieścić nową? nie wiem np dwie silne osoby i górą lub wynająć kogoś z podnosnikiem? (o ile sa takie podnośniki z jednym ramieniem) Będę wdzięczny za rady.Łukasz Edytowane 26 Stycznia 2021 przez lukaszkwap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.01.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Zdemontować toaletę i po sprawie, zapewne montowana w taki sposób że nie ma najmniejszego problemu odkręcić ze śrub mocowania i zdeontować odpływ - przynajmniej zrobisz porządek w trudno dostepnym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 26.01.2021 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 To może być dobry pomysł,a czy przy demontażu toalety jest ryzyko zalania sąsiadów z dołu? zakładając,że zajmie się tym hydraulik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.01.2021 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 To może być dobry pomysł,a czy przy demontażu toalety jest ryzyko zalania sąsiadów z dołu? zakładając,że zajmie się tym hydraulik? Nie ma, chyba że posiada dolnopłuk i nie zakręci się wody. W syfonie miski ustepowej powinno być ok 2l wody da się tak ustawić - demontując, aby nic nie rozlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 28.01.2021 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Niestety okazuje się,że pralka nie przejdzie,zawadza o ściankę zabudowy -wc podwieszane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.01.2021 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Wc podwieszane też się demontuje. Jeśli jest silikon dookoła na ścianie to obcinasz nożykiem, odkręcasz dwie nakrętki i drobnymi ruchami ściągasz do siebie. Wcześniej spuść wodę, zakręć dopływ do spłuczki i szmatą wybierz wodę z miski. Przed montażem zakłądasz nowe uszczelki gumowe (wskazane). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 28.01.2021 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dziękuję,ale niestety nie da rady.Był u mnie gość tzw złota rączka i powiedział,że nie da się zdemontować Doradził żeby szukać w firmie przeprowadzkowej bo tam mają pasy do noszenia cięzarów i tym sposobem tylko można wydostać pralkę,a on mi podłączy jak już nowa pralka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.01.2021 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Nie podniesiesz ręcznie na pasach , to bzdura. Gdzie ci stanie tych trzech chłopa którzy za pasy podniosą? Ich w łazience nie pomieścisz. Dwóch na wyciągnietej ręce nie podniesie , chyba że Pudziana zamówisz. Aby podnieść trzeba by wstawić dwie pionowe belki, zaklinować, trzecia poziomo, bloczek , pasy pod pralkę do góry i łapać zanim się urwie. Poroniony pomysł aby zabudować sprzęt bez możliwości serwisowania. Inwestor bezmózg, wykonawca łazienki także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 28.01.2021 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 To się wpakowałem...czeka mnie pranie w rękach Podejrzewam,że oni najpierw podłączyli pralkę,a następnie wannę i toaletę zabudowali,nie myśleli na przyszłość co będzie jak pralka zepsuje się. Dziękuję za chęć pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.01.2021 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Zrób temu zdjęcie bo aż wydaje się niemożliwe. Bardzo chciałabym to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 29.01.2021 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Pewnie to niemożliwe, ale może takim czymś dało by się podnieść https://allegro.pl/oferta/zuraw-warsztatowy-2t-kupczyk-podnosnik-do-silnikow-9858263504 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 29.01.2021 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Weź stary koc czy jakąś inną szmatę, włóż pod pralkę i dwóch chłopa da radę wynieść. Bez większego wysiłku.Zwykły stary koc da radę, nie musisz się martwić że się porwie. Pralkę ładowaną od góry tak wnieśliśmy na 3 piętro... Pamiętaj też że jeśli będziesz stawiał delikatnie, to sedes wytrzyma ciężar pralki, więc można zrobić chwilę odpoczynku... Edytowane 29 Stycznia 2021 przez mmmarcinnn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 30.01.2021 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 @CityMatic na razie nie mam jak zrobić zdjęć,nie ma mnie na tym mieszkaniu. Dziękuję za wszystkie pomysły,fajnie,że można liczyć na pomoc. Dam znać jak uporam się z tą pralką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.01.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Weź stary koc czy jakąś inną szmatę, włóż pod pralkę i dwóch chłopa da radę wynieść. Bez większego wysiłku. Zwykły stary koc da radę, nie musisz się martwić że się porwie. Pralkę ładowaną od góry tak wnieśliśmy na 3 piętro... Pamiętaj też że jeśli będziesz stawiał delikatnie, to sedes wytrzyma ciężar pralki, więc można zrobić chwilę odpoczynku... Podnosisz deskę klozetową i na muszlę kładziesz kawałek deski lub sklejki grubej ponad 10mm. Muszla na środku wytrzyma chłopa stojącego delikatnie na brzegach. Sprawdzałem, muszla z Casto ma deklarowaną wytrzymałośc grubo ponad 100kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 30.01.2021 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Skoro i tak zepsuta to ją wyjmij po kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts