Kaizen 01.02.2021 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Suma summarum to nie nas to uderzy, a ZE ponieważ nie sprzedadza naszego prądu naszym bezpośrednim sąsiadom, będą musieli zwiększać produkcję... pomyślą o Boże musimy nową elektrownie postawić i podnieść opłaty aby na nią nas było stać... cholera czy mi się śniło że to tak było z tą Ostrołęką C. Zakłady energetyczne nie produkują prądu. One go kupują. I jaki interes mają w tym, żeby go kupować po 30-60gr/kWh jak na giełdzie chodzi <20gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 01.02.2021 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Zakłady energetyczne nie produkują prądu. One go kupują. I jaki interes mają w tym, żeby go kupować po 30-60gr/kWh jak na giełdzie chodzi <20gr? Pełna zgoda ale nasz jest za frajer nie muszą go kupować na giełdzie po <20 gr. Policz Twój prąd który latem pchasz w sieć Twojego sąsiada kosztuje pełną stawkę powiedzmy 70gr/kWh a ZE nie dość że nie kupiła tego prądu to dodatkowo nałożyła na niego swoją marżę i finalnie do ich kieszeni trafia pełna stawka za coś co nie kosztuje kompletnie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.02.2021 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Pełna zgoda ale nasz jest za frajer nie muszą go kupować na giełdzie po <20 gr. Policz Twój prąd który latem pchasz w sieć Twojego sąsiada kosztuje pełną stawkę powiedzmy 70gr/kWh Dostarczasz sam prąd który liczysz po cenach włącznie z innymi opłatami - czyli "kupują' od Ciebie po te 0,8x70gr a mogą po <20gr.. Do tego PV to kłopot techniczny z utrzymaniem stabilnych parametrów sieci i konieczność utrzymania rezerwy gorącej. ZE nie ma żadnego interesu w prosumentach - to państwo ich do tego zmusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 01.02.2021 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Dostarczasz sam prąd który liczysz po cenach włącznie z innymi opłatami - czyli "kupują' od Ciebie po te 0,8x70gr a mogą po <20gr.. Do tego PV to kłopot techniczny z utrzymaniem stabilnych parametrów sieci i konieczność utrzymania rezerwy gorącej. ZE nie ma żadnego interesu w prosumentach - to państwo ich do tego zmusiło. ZE jest od sprzedawania. Zasada: tanio kupić, sprzedać drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.02.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) ZE jest od sprzedawania. Zasada: tanio kupić, sprzedać drogo... To sprzedawca prądu. ZE świadczy usługę dystrybucji. Edytowane 1 Lutego 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.02.2021 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 ... maksymalna moc jaka wyszła przez licznik to 4,95kW (któryś indeks o tym prawi). 1.6.0 Moc P+ maksymalna, bezstrefowa 1.6.200 1. godzinna moc P+ max 1.6.201 2. godzinna moc P+ max 1.6.202 3. godzinna moc P+ max 1.6.203 4. godzinna moc P+ max 1.6.204 5. godzinna moc P+ max 1.6.205 6. godzinna moc P+ max 1.6.206 7. godzinna moc P+ max 1.6.207 8. godzinna moc P+ max 1.6.208 9. godzinna moc P+ max 1.6.209 10. godzinna moc P+ max 1.6.1 Moc P+ maksymalna, 1-strefa 1.6.2 Moc P+ maksymalna, 2-strefa 1.6.3 Moc P+ maksymalna, 3-strefa 1.6.4 Moc P+ maksymalna, 4-strefa 1.36.0 Ilość przekroczeń mocy P+ max 1.37.0 Łączny czas przekr. mocy P+ max mój ich nie pokazuje z tego co pamiętam, mam chwilową 1.7.0, co tam masz za licznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.02.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 poniżej 5 kW. powyżej wprowadzą opłaty przesyłowe, za korzystanie z infrastruktury operatora. nie mieszaj swojego męża w sprawy forumowe, bo już raz wyszedł z tego https://forum.budujemydom.pl/topic/28943-panele-fotowoltaiczne-z-80-dofinansowaniem-czy-warto/?tab=comments#comment-525584 kwas, nie znam nikogo kto płacił karę, podobnie jak ci wypowiadający się na tamtym forum. Może ktoś tutaj zna kogoś co zapłacił ? Elfir, nie psuj sobie reputacji wypowiedziami męża, jeśli ma coś do powiedzenia, niech zakłada konta i sam pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 02.02.2021 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Teraz Ciebie należy podziwiać tak merytorycznie zdruzgotałeś karierę i wiarygodność moderatora. Nie wstyd Ci? Ilekroć się wypowie że tak powiem nieprzyjemny zapach będzie się ciągnął. I ciągnął, i ciągnął. A mąż.. żal mi chłopa. Miałem już w tym czasie PV pamiętam że ZE zabrał mi chyba 1,3MWh za które zapłacił ileś tam kasy nie pamiętam dokładnie ale była to dobra flaszka. Niczego nie deklarowałem a tyle uklepałem: Edytowane 2 Lutego 2021 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.02.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Teraz Ciebie należy podziwiać tak merytorycznie zdruzgotałeś karierę i wiarygodność moderatora. Nie wstyd Ci? Ilekroć się wypowie że tak powiem nieprzyjemny zapach będzie się ciągnął. I ciągnął, i ciągnął. A mąż.. żal mi chłopa. Miałem już w tym czasie PV pamiętam że ZE zabrał mi chyba 1,3MWh za które zapłacił ileś tam kasy nie pamiętam dokładnie ale była to dobra flaszka. Znowu masz słaby dzień. Nie wyciągasz logicznych wniosków z wypowiedzi cuuube. Przeczytaj jeszcze raz i może zrozumiesz. Zapis o zdruzgotaniu kariery i wiarygodności ośmiesza Ciebie. Znasz coś takiego stopniowanie emocji / wypowiedzi? Wypowiedź Elfir na temat limitu 5kWp (prawdziwa lub fałszywa) nie ma nic wspólnego z karierą i wiarygodnością moderatora. Nie ciągnij tematu jak flaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 02.02.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Skoro tak twierdzisz. Mówisz masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.02.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Zapis o zdruzgotaniu kariery i wiarygodności... takie prześmiewki raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.02.2021 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Męczone przez kilka postów są nudne lub jeszcze gorzej. Jak by każdy tak się naśmiewał z nietrafionej wypowiedzi to pól FM sprowadziło by się takich odzywek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts