kristerr 29.01.2021 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Witam, Nie wiem gdzie powinienem wstawić ten post, więc pisze tutaj. Jeżeli źle to proszę o przeniesienie gdzie trzeba Podczas odbioru zgłosiłem developerowi plamy na ścianie obok okna balkonowego: https://drive.google.com/file/d/14MtsBt2clC6QSePvkUoeriN9CmExfKfv/view https://drive.google.com/file/d/1Sg0pDwLFcL-AabI_X3XVgv52uagEl9MC/view dostałem informację, zwrotną, że problemem jest: >powietrze przedostające się przez ramiak okna balkonowego. jest do naprawienia poprzez samą regulację okna. I mam teraz pytanie do fachowców: czy jest to prawdopodobny problem? Czy jednak przyczyna leży gdzie indziej i jest nią np źle wykonana instalacja ościeżnicy okna, brak odpowiedniej izolacji od wilgoci z zewnątrz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 29.01.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Ta druga plama na dole ściany to od nieszczelności okna? Prędzej od fundamentów niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristerr 29.01.2021 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 To pierwsze piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 29.01.2021 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 To od tarasu, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 29.01.2021 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 a kiedy było tynkowanie i robione wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristerr 30.01.2021 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 okolice października.ale wylewka pod oknem była poprawiana w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.01.2021 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Obstawiam grubszy temat - brak/zła hydroizolacja drzwi i tarasu. Woda dostaje się pod wylewkę i ściany w różnych miejscach podciągają. Jak za ścianą taras - to może też hydroizolacja na łączeniu tarasu i ściany być zepsuta. Balkony i tarasy to spore ryzyko - bo sporo kasy i dobrego majstra trzeba, żeby nie było z tyk kłopotów. A gwarancja na płytki klejone gwarantuje, że odpadną. Pytanie tylko, jak szybko. Mam nadzieję, że nie odebrałeś - nie odbierałbym do czasu, aż wszędzie wilgotność ściany będzie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts