Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem 25m2

amokkpl

Recommended Posts

Poszukuje pomysłu na przemeblowanie salonu, wygląda on aktualnie mniej więcej tak, za telewizorem jest okno balkonowe, pod oknem obok rogówki jest grzejnik. Po prawej jest kuchnia, układ taki niefortunny, myślałem żeby tv powiesić na ścianie gdzie znajduje się aktualnie kanapa ale wtedy automatycznie łóżko blokuje albo utrudnia mi wyjście na balkon, jest możliwość jeszcze postawienia kanapy na środku lecz wtedy także jest problem z tv bo ściany obok małego okna są za małe żeby wcisnąć tam tv. Może jakieś pomysły co można tutaj wymyślić, wg. dewelopera tv miałby stać w rogu i żebym mógł go oglądać musiałbym patrzeć na niego z kuchni :D

projekt.png

IMG-1576.jpg

projekt.jpg

projekt (1).jpg

projekt`1.jpg

Super pomysły ale kuchnia zostaje tam gdzie jest, chodziło mi bardziej zagospodarowanie części salonu, grzejnik jest tylko przy małym oknie przy dużym przy kuchni nie ma. Jeśli chodzi o media potrzebne do tv to problemu nie byłby tv mogę postawić gdzie chce.

W takim razie coś dla odważnych:

projekt (1).jpg

projekt (1).jpg

Edytowane przez DarekDawid

a jak podłączyć media? poza tym wyszła kuch ia a nie pokój z aneksem

Wszystko zależy jaki spadek można uzyskać. Na forum oczywiście konkretnie nic się nie napisze, ale jakieś koncepcje można rzucić.

Kanalizację można dać częściowo w posadzce, częściowo za meblami w zależności od schematu.

O wodzie i prądzie nie pisze, bo wiadomo. No kłopot może być z wentylacją okapu, bo trzeba dodatkowo maskować.

Wszystko zależy kto ma jakie preferencje. Czy ma być wypasiona kuchnia czy nie.

Ja osobiście zwróciłbym uwagę na te ostatnie ustawienie.

• 10 months później...