Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kierownik jest od zmian i może jednym wpisem zmienić Ci rodzaj fundamentu z ławowego na płytowy.

Zamiast płacić za projekty, których prawie nikt nie umie rzetelnie obliczyć (co człowiek to różnica 1-3 tony zbrojenia) to daj kilka prętów więcej lub zwiększ ich średnicę o jeden rozmiar i na pewno będzie pewniej niż mieć papier, który notabene ma małą wytrzymałość :).

Mam silikaty na płycie, od 10 lat nic się złego nie dzieje :)

Ale Kierbud musi wpisać do dziennika zmianę.

Kierownik budowy nie jest od zmian. No chyba że jest jednocześnie autorem projektu .

Kierbud jest od zmian, ale taki prawdziwy a nie tylko dla pieczątek.

Mój nie był autorem projektu, za to projektował mi płytę...znaczy przeprojektował na etapie adaptacji pod MPZP fundamenty lawowe na płytę.

W projekcie gotowym i już po PnB miałem BK na ścianach zewnętrznych, po konsultacjach i wyliczeniach z Kierbudem, zgodził się na silikat 18cm,co swoim wpisem w DB przypieczętował.

Edytowane przez Arturo1972

Gdzie jest napisane, że kierownik budowy może wprowadzać zmiany w projekcie magicznym wpisem w dzienniku budowy (konkret jeden punkt Prawa Budowlanego podajcie)?

Nadzór Budowlany: Dom niezgodny z projektem

Inwestor: Panie nadzorze budowlany, wiem my pozmieniali, ale KB się wpisał o tu tu

NB: Się nie liczy

IN: Ale to był taki prawdziwy kierownik, taki nie od pieczątek tylko

NB: A to nie to przepraszam, to kontynuować

Powielacie głupotę pokutującą od lat w szczególności jak przychodzi do ścianki kolankowej, która nagle rośnie przy murowaniu, ALE PRZECIEŻ KB SIĘ WPISAŁ!

Zmiany nie wymagające zamiennego PnB to zmiany nieistotne, ale nie KB je wprowadza do projektu. Kto to już wyżej napisano. Jeszcze tylko brakuje tekstu, że my tak robili 37,5 roku i zawsze było dobrze.