artekideapop 01.02.2021 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Dzień dobry, Obliczy mi ktoś orientacyjnie ilość potrzebnych pustaków ceramicznych MAX na dom jednorodzinny? Wstawię oczywiście rzuty budynku jeżeli ktoś będzie w stanie pomóc Edytowane 1 Lutego 2021 przez artekideapop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.02.2021 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 ile proponujesz za wykonanie usługi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.02.2021 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Dzień dobry, Obliczy mi ktoś orientacyjnie ilość potrzebnych pustaków ceramicznych MAX na dom jednorodzinny? Wstawię oczywiście rzuty budynku jeżeli ktoś będzie w stanie pomóc Nie masz w projekcie załącznika z informację o ilości m2 ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 01.02.2021 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Nie masz w projekcie załącznika z informację o ilości m2 ścian? @kemot_p W projekcie niestety nic takiego nie znalazłem. W charakterystyce energetycznej budynku jest wykaz przegród m.in. powierzchnia ścian w m2 netto i brutto. Tylko nie wiem czy mogę bazować na tych wartościach i czy ilość oblicza się od powierzchni netto czy brutto. W załączeniu zdjęcie z charakterystyki energetycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.02.2021 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 No to musisz policzyć z rzutów, trochę zabawy, ale da się. Masz chyba w projekcie rysunki z wymiarami ścian, odejmujesz sumę powierzchni otworów drzwiowych i okiennych i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 01.02.2021 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 No to musisz policzyć z rzutów, trochę zabawy, ale da się. Masz chyba w projekcie rysunki z wymiarami ścian, odejmujesz sumę powierzchni otworów drzwiowych i okiennych i gotowe. A jeżeli bym brał do obliczeń tą powierzchnię ścian z charakterystyki energetycznej to m2 netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 01.02.2021 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 ile proponujesz za wykonanie usługi ? Może za Bóg zapłać tak jak księża stosują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.02.2021 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Bóg zapłać, bo ja nie mam zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.02.2021 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 A jeżeli bym brał do obliczeń tą powierzchnię ścian z charakterystyki energetycznej to m2 netto czy brutto? Jak to dobrze policzone to zostaniesz z paletą lub dwoma materiału. To inne powierzchnie (powinny być) Może za Bóg zapłać tak jak księża stosują Zwróć się do jakiegoś księdza nich policzy. Z ciekawości dlaczego sam tego nie policzysz? To matematyka na poziomie klasy 4 szkoły podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 04:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Dzięki spróbuję orientacyjnie policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.02.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 A jeżeli bym brał do obliczeń tą powierzchnię ścian z charakterystyki energetycznej to m2 netto czy brutto? Nie wiem, prościej poczyć z projektu znając wymiary ścian i okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Bóg zapłać, bo ja nie mam zamiaru. Księża mają jednak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts