MiroMirek 01.02.2021 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 dzień dobry, jakim klejem przykleić granitową obudowę kominka ( te parapeciki wokół drzwiczek kominka do czerwonej płyty GK ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.02.2021 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Chcesz kleić granit do papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 01.02.2021 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 dzień dobry, jakim klejem przykleić granitową obudowę kominka ( te parapeciki wokół drzwiczek kominka do czerwonej płyty GK ? pozdrawiam chodzi mi o coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.02.2021 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Czyli chcesz przykleić do papieru. Poszukaj wpisów Piotra Batury ewentualnie w jego blog-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 01.02.2021 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Czyli chcesz przykleić do papieru. Poszukaj wpisów Piotra Batury ewentualnie w jego blog-u. chcę zamontować wykończenie kominka z granitu... jeżeli masz konstruktywne rady to z góry dziękuję,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.02.2021 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 dzień dobry, jakim klejem przykleić granitową obudowę kominka ( te parapeciki wokół drzwiczek kominka do czerwonej płyty GK ? pozdrawiam Nie ma takiego kleju, który utrzyma ciężki granit na papierze. To powinno zostać inaczej przygotowane. Pionowe i dolne elementy oczywiście możesz przykleić, bo jak papier puści nie spadną. Natomiast wiszące elementy trzeba złapać / podtrzymać jakąś zmyślną konstrukcją metalową. Nie mówię, że zadanie jest niewykonalne dla amatorszczyka, ale to raczej zadanie dla doświadczonej w bojach firmy montującej kominki. Dobrze montującej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 02.02.2021 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Nie ma takiego kleju, który utrzyma ciężki granit na papierze. To powinno zostać inaczej przygotowane. Pionowe i dolne elementy oczywiście możesz przykleić, bo jak papier puści nie spadną. Natomiast wiszące elementy trzeba złapać / podtrzymać jakąś zmyślną konstrukcją metalową. Nie mówię, że zadanie jest niewykonalne dla amatorszczyka, ale to raczej zadanie dla doświadczonej w bojach firmy montującej kominki. Dobrze montującej.... dzięki, konkretna porada , udało mi się namierzyć kamieniarza, który robi takie L-ki do kominków. Tą górną to robi tak, że nawierca otwory, wkleja tulejki co pozwala tą górną L-kę po prostu przykręcić (oczywiście trzeba mieć do czego ale to już trzeba sobie przygotować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.02.2021 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 dzięki, konkretna porada , udało mi się namierzyć kamieniarza, który robi takie L-ki do kominków. Tą górną to robi tak, że nawierca otwory, wkleja tulejki co pozwala tą górną L-kę po prostu przykręcić (oczywiście trzeba mieć do czego ale to już trzeba sobie przygotować)Kiedyś robiłem tak jak Twój kamieniarz. Teraz podcinam kamień z tyłu, co pozwala oprzeć go na ramie montażowej z kątownika w niewidoczny sposób...Rama z kątownika "3" jest wystarczająca w Twoim wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts