artekideapop 02.02.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witam, Proszę o poradę na temat dobrego preparatu do izolacji fundamentów.Majster polecił mi żeby kupić Abizol S.Czy będzie dobry? Możecie go polecić czy może coś innego jest lepsze do izolacji fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.02.2021 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 To chłam. Ale majster pewnie nic innego nie zna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.02.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Icopal siplast szybki grunt+icopal fundament 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Icopal siplast szybki grunt+icopal fundament Dziękuje bardzo. A coś takiego? https://allegro.pl/oferta/izochem-wma-masa-kmb-izolacja-fundamentu-20-kg-9020541605?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Edytowane 2 Lutego 2021 przez artekideapop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.02.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 To krok w dobrym kierunku, ale producent jakiś anonimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) To krok w dobrym kierunku, ale producent jakiś anonimowy. Może coś z tego by było? https://izochem.pl/oferta/fundamenty https://allegro.pl/oferta/izohan-wm-masa-kmb-izolacja-fundamentu-20-kg-7842752967?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Edytowane 2 Lutego 2021 przez artekideapop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.02.2021 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Nie znam takiego producenta. Na pewno gwarancją jakości są takie firmy jak np. Schomburg, Remmers, Bornit. I pamiętaj, żeby dokładnie przeczytać kartę techniczną i się do niej zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Nie znam takiego producenta. Na pewno gwarancją jakości są takie firmy jak np. Schomburg, Remmers, Bornit. I pamiętaj, żeby dokładnie przeczytać kartę techniczną i się do niej zastosować. Dziękuje bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Ile mniej więcej m2 muszę kupić styroduru przy wymiarach budynku 8x11 m?Nie wiem jak głęboko i do jakiej wysokości stosuje sie Styrodur.Grubość w projekcie mam wskazaną 15 cm.Ale nie wiem ile tego mniej więcej potrzeba kupić...Jak głęboko poniżej terenu powinien sięgać Styrodur? Czy taki styrodur jak poniżej będzie dobry? http://styronet.pl/termonium-fundament-termoorganika-styropian.html#content-tab-1-1-tab Albo taki? https://termoorganika.pl/styropian-fundament Edytowane 2 Lutego 2021 przez artekideapop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.02.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 To nie jest "styrodur". Szukaj wyrobów o nazwie XPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 02.02.2021 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Myślałem że te płyty będą lepsze niż Styrodur. Rozmawiałem dziś ze znajomym budowlańcem i polecił mi coś takiego: Disprobit dyspersyjna masa asfaltowo-kauczukowa, a nastepnie nałożyć zgodnie z karta techniczną producenta:ABIZOL S - do którego można przykleić styropian.Ściany fundamentowe - polistyren ekstrudowany XPS S 30 (λ=0,036 Wm/K) gr. 15 cm - alternatywnie styropian EPS 100/120/150 FUNDAMENT. min 70 cm w ziemi. Edytowane 3 Lutego 2021 przez artekideapop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 03.02.2021 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 To chłam. Ale majster pewnie nic innego nie zna. Dlaczego? Nie jest to przypadkiem produkt na bazie ropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 03.02.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wszelkiej maści dysperbity i abizole to dziadowskie emulsje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 04.02.2021 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Może wybiorę Remmers tak jak proponowaleś.A jeśli chodzi o izolację poziomą? Bo sama papa według mnie to za mało.W tych czasach już coś lepszego powinni wymyśleć : )Oprócz papy jeszcze jakaś folia czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 04.02.2021 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Wszelkiej maści dysperbity i abizole to dziadowskie emulsje. Ale na wiele gruntów wystarczą, więc po co przepłacać.... Dodatkowo, w wielu przypadkach izolacji pionowej mogłoby w ogóle nie być i absolutnie nic by się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 04.02.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Może wybiorę Remmers tak jak proponowaleś. A jeśli chodzi o izolację poziomą? Bo sama papa według mnie to za mało. W tych czasach już coś lepszego powinni wymyśleć : ) Oprócz papy jeszcze jakaś folia czy nie? Folia kubełkowa... pewne! Najlepiej folia kubełkowa pod cały dom, chroni przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekideapop 05.02.2021 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Folia kubełkowa... pewne! Najlepiej folia kubełkowa pod cały dom, chroni przed wilgocią. Przy pionowej tak ale czy przy poziomej izolacji się stosuje też kubełkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 05.02.2021 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Przy pionowej tak ale czy przy poziomej izolacji się stosuje też kubełkową? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 05.02.2021 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Przy pionowej tak ale czy przy poziomej izolacji się stosuje też kubełkową? Niektórzy się trochę podśmiewają i wpuszczają cię w maliny. Folia kubełkowa to zabezpieczenie mechaniczne a nie przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 05.02.2021 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Niektórzy się trochę podśmiewają i wpuszczają cię w maliny. Folia kubełkowa to zabezpieczenie mechaniczne a nie przed wilgocią. Jest to folia hydroizolacyjna, pomaga chronić przed wodą i wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts