Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja fundamentów

artekideapop

Recommended Posts

Czy płaszcz przeciwdeszczowy jest hudroizolacją?

Nie można pisać ani myśleć że namiot jest hydroizolacją.

Folia kubełkowa chroni w odpowiednim zastosowaniu przed wodą, ale nie jest hydroizolacją.

Hydroizolacja to innymi słowy izolacja przeciwwilgociowa. Stanowi element ochronny elementów budynków, które mogą być narażone na długotrwałe oddziaływanie wilgoci lub wód gruntowych. Hydroizolacje stosujemy na fundamentach, ścianach fundamentowych, tarasach, podłogach i dachach.

http://slowniktechniczny.pl/hydroizolacja/

Jest mechaniczną ochroną hydroizolacji właściwej.

Producenci mogą sobie pisać marketingowo co im się przyśni, faktów nie zmienią.

Byłeś na pewno w Karpaczu... w drodze do wyciągu na Kopę, po lewej stronie na łuku drogi stoją na skarpie hotele. Obejrzyj ściany fundamentowe, czym są zabezpieczone... folią kubełkową z Italii !

Byłeś na pewno w Karpaczu... w drodze do wyciągu na Kopę, po lewej stronie na łuku drogi stoją na skarpie hotele. Obejrzyj ściany fundamentowe, czym są zabezpieczone... folią kubełkową z Italii !

Dawno temu byłem i jak jadę to się nie rozglądam.

Ale ja nie jestem przeciwnikiem folii kubełkowych, sam mam taką na ścianach fundamentowych. Dyskutujemy o roli spełnianej.

Serio budowniczy tych hoteli dawali kubełkową na surowy mur?

• 2 weeks później...
Jaki jest cel pionowej izolacji przeciwwilgociowej ścian fundamentowych kiedy nad nią robimy izolacje poziomą(dom parterowy, podłoga na gruncie)? Szczególnie, kiedy zamalowuje się lub zakleja mokry beton, czyniąc go na zawsze mokrym. Ten beton się popsuje od wody? Jego przewodzenie zimna zwiększy się z ekstremalnie dużego do większego?