kuba12345 03.02.2021 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć! Odzywam się do was z zapytaniem, a mianowicie mam możliwość zakupu domu parterowego. Sprawa wyglada tak, ze dom był wybudowany 30lat temu, wtedy był projekt na parter+piętro. Projekt cały czas jest, ale budowa została zamknięta na parterze(płaski dach). Tutaj moje pytanie jakie formalności, zgody musiałbym zdobyć, aby móc wybudować piętro, które jest uwzględnione w projekcie domu. Oczywiście projekt na piętro chciałbym troche zmienić. Parter jest wielkości 100m(2), a wiec góra identycznie. Jaki koszt budowy byłby takiego piętra na stan surowy ? Mam nadzieje, ze uzyskam jakakolwiek pomoc, za która z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.02.2021 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Standardowo zaczynasz od warunków zabudowy dla działki lub wypisu z miejscowego planu.Potem inwentaryzacja tego co jest wraz z opinia techniczną konstruktora czy można to rozbudować.Potem projekt rozbudowy - nowy stary nie przejdzie.Cały budynek musi być dostosowany do WT 2021, czyli ocieplenie ścian okna centralne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 04.02.2021 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Cześć! Odzywam się do was z zapytaniem, a mianowicie mam możliwość zakupu domu parterowego. Sprawa wyglada tak, ze dom był wybudowany 30lat temu, wtedy był projekt na parter+piętro. Projekt cały czas jest, ale budowa została zamknięta na parterze(płaski dach). Tutaj moje pytanie jakie formalności, zgody musiałbym zdobyć, aby móc wybudować piętro, które jest uwzględnione w projekcie domu. Oczywiście projekt na piętro chciałbym troche zmienić. Parter jest wielkości 100m(2), a wiec góra identycznie. Jaki koszt budowy byłby takiego piętra na stan surowy ? Mam nadzieje, ze uzyskam jakakolwiek pomoc, za która z góry dziękuje. Ale budynek został ukończony i oddany do użytkowania czy cały czas jest w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba12345 07.02.2021 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Bardzo dobre pytanie! Jak się okazało budowa nie została zakończona, wiec cały czas jest tak jakby w budowie. Co w takiej sytuacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.02.2021 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Bardzo dobre pytanie! Jak się okazało budowa nie została zakończona, wiec cały czas jest tak jakby w budowie. Co w takiej sytuacji ? masz dziennik ? Jakie sa tam wpisy , masz kontakt z kierownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 07.02.2021 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 masz dziennik ? Jakie sa tam wpisy , masz kontakt z kierownikiem? Zbyt odległe czasy 30 lat ?! To nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.02.2021 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Zbyt odległe czasy 30 lat ?! To nie przejdzie. Masz rację. Do autora nie płacisz za ten budynek podatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 09.02.2021 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Zbyt odległe czasy 30 lat ?! To nie przejdzie. W czym problem? Nie ma ograniczeń na czas budowy. Jest ciągłość budowy, więc tylko dokończyć. Masz rację. Do autora nie płacisz za ten budynek podatków? To nie ma związku. Podatki lokalne, a dziennik budowy to różne materie. Podatki można płacić za budynek w budowie, gdy działka dostaje kwalifikację Bp. Edytowane 9 Lutego 2021 przez Lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1705 28.06.2021 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Witam ,planuję dobudowę piętra domu (109m2) chciał bym się dowiedzieć jaki może być to koszt w przybliżeniu, dodam że dach ma być płaski oraz że wykończenie w środku sam zrobię (wszystkie instalacje oprócz elektryki)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts