rhein 04.02.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Witam W założonym przeze mnie temacie https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369019-Jako%C5%9B%C4%87-AGD-Franke&p=8020205#post8020205 pytałem o jakośc płyty indukcyjnej z wbudowanym okapem firmy Franke. Zaznaczyłem tam, że bardzo mało gotujemy w domu, prawie wcale. No i jeden z forumowiczów, kolega matyspio zadał pytanie; to po co ci okap. No i tym pytaniem zabił mi ćwieka. Tak jak pisałem w tamtym temacie, gotujemy tyle co nic. Rodzina 3 osobowa, mnie pół roku nie ma w kraju, żona z tych nie-gotujących, córka z tych nie-jedzących. Obiady zapewnia catering, sniadania to raczej jogurty, bądź mleko podgrzane w mikrofali. Kolacja to kanapeczki, czasem jak się zachce to kiełbasa na gorąco bądź jajeczniczka. Często zamawiana pizza, bądż tosty robione w domu. Obecnie, powyżej wymienione ,,gotowanie,, odbywało się na kuchence gazowej w mieszkaniu. Nad kuchenką wisi okap, ale nigdy nie włączany do ,,gotowania,, I szczerze powiem żadnych śladów na ścianach czy na suficie. Kuchnia czyściutka jak nowa. W nowej kuchni w domu zamiast gazowej kuchni będzie płyta indukcyjna. Dodatkowo prawie nad płytą indukcyjną jest umiejscowiony wyciąg WM. I teraz prosze o sugestie..Czy wydanie 10 tyś na płytę z wbudowanym okapem przy powyższej ,,działalności,, w kuchni to przesada czy nie. A może kupic indukcję tak za 2 tyś bez okapu i przetestowac powiedzmy przez 2 lata jak się to sprawdzi. Płytę zawsze mozna wymienić. A ta różnica w cenie napewno zostanie zagospodarowana, bo można ją przeznaczyć na inną wykończeniówkę np dodac do frontowego ogrodzenia. Na koniec: - nie chcemy okapu wiszącego, układ kuchni to utrudnia. - proszę nie komentowac naszego niezdrowego sposobu zywienia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 04.02.2021 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Myślę, że bez okapu będzie spoko. Mieszkam od pół roku, gotujemy na pewno więcej niż wy, jeszcze nie mamy okapu i nic się nie dzieje. A jak mówisz - płytę zawsze możesz wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 nie mam okapu a gotuję normalnie dla 2 osób. Na indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 04.02.2021 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 no no tego się nie spodziewałem. Myślałem, że mój pomysł zostanie hm...wyśmiany a tu proszę. Ciekawe ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2021 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 ale mam rekuperację, wiec wentylacja dziąła bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 05.02.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Tak naprawdę sam sobie odpowiedziałeś patrząc ile uruchamiacie okap obecnie.Kolejny głos na bez okapu przy tym sposobie użytkowania kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 05.02.2021 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Reasumując..będzie gotowane tyle samo, a odchodzi brudzący czynnik kuchenki gazowej. Czyli będzie nawet lepiej...a już teraz z kuchenką gazową jest ok Dziękuję za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.02.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 nie mam okapu a gotuję normalnie dla 2 osób. Na indukcji. ale masz wentylacje mechaniczna, wiec az tak bardzo nie odczuwasz nie wyobrazam sobie gotowania bez okapu, moj ostatnio trzasl, w oczekiwaniu na nowy prawie nie gotowalam. szczegolnie wkurzalo przy gotowaniu np. zupy czy smażeniu rybki. zapaszki wsiakaja we wszystko, szczegolnie jak kuchnia jest otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.02.2021 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Witam W założonym przeze mnie temacie https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369019-Jako%C5%9B%C4%87-AGD-Franke&p=8020205#post8020205 pytałem o jakośc płyty indukcyjnej z wbudowanym okapem firmy Franke. Zaznaczyłem tam, że bardzo mało gotujemy w domu, prawie wcale. No i jeden z forumowiczów, kolega matyspio zadał pytanie; to po co ci okap. No i tym pytaniem zabił mi ćwieka. Tak jak pisałem w tamtym temacie, gotujemy tyle co nic. Rodzina 3 osobowa, mnie pół roku nie ma w kraju, żona z tych nie-gotujących, córka z tych nie-jedzących. Obiady zapewnia catering, sniadania to raczej jogurty, bądź mleko podgrzane w mikrofali. Kolacja to kanapeczki, czasem jak się zachce to kiełbasa na gorąco bądź jajeczniczka. Często zamawiana pizza, bądż tosty robione w domu. Obecnie, powyżej wymienione ,,gotowanie,, odbywało się na kuchence gazowej w mieszkaniu. Nad kuchenką wisi okap, ale nigdy nie włączany do ,,gotowania,, I szczerze powiem żadnych śladów na ścianach czy na suficie. Kuchnia czyściutka jak nowa. W nowej kuchni w domu zamiast gazowej kuchni będzie płyta indukcyjna. Dodatkowo prawie nad płytą indukcyjną jest umiejscowiony wyciąg WM. I teraz prosze o sugestie..Czy wydanie 10 tyś na płytę z wbudowanym okapem przy powyższej ,,działalności,, w kuchni to przesada czy nie. A może kupic indukcję tak za 2 tyś bez okapu i przetestowac powiedzmy przez 2 lata jak się to sprawdzi. Płytę zawsze mozna wymienić. A ta różnica w cenie napewno zostanie zagospodarowana, bo można ją przeznaczyć na inną wykończeniówkę np dodac do frontowego ogrodzenia. Na koniec: - nie chcemy okapu wiszącego, układ kuchni to utrudnia. - proszę nie komentowac naszego niezdrowego sposobu zywienia Pozdrawiam hmmm to po co wam kuchnia?:lol2: mikrofala na blacie styknie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts