michu06 04.02.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Witajcie, Mam problem z warunkami przyłączeniowymi wody. Mianowicie otrzymałem warunki przyłączeniowe w których zarówno instalacja wodna jak i kanalizacyjna ma być podłączona po drugiej stronie drogi. Zdziwiło mnie to, ponieważ główna rura z wodą idzie przez moja działkę ( w lesie za planowanym domem jest wieża ciśnień). Zadzwoniłem do wodociągów czy jest możliwość abym podłaczył się u siebie na działce. Stwierdzili ze nie widzą żadnym problemów. Poprosiłem więc o zmianę warunków przyłączeniowych ponieważ projektant stwierdził że zaprojektuje tak jak jest warunkach. Wodociagi twierdzą że jest to tzw zmiana nieistotna i nie ma potrzeby wystawiania ponownie warunkow przyłączeniowych. Jak się to ma w praktyce, miał ktoś z was podobny problem wcześniej, z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 05.02.2021 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Projektant zaprojektuje tak jak jest w warunkach przyłączeniowych, bo na jakiej podstawie ma zrobić to inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu06 05.02.2021 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Dokładnie zgadzam się, ale czy póxniej jak już dom bedzie stał mogę zrobić instalacje inaczej, jeżeli zatwierdzą to wodociągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.02.2021 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Generalnie zmiany przebiegu instalacji w obrębie twojej działki, to są zmiany nieistotne. Tu będzie zmiana na obcym terenie (bo tam nie wybudujesz) , więc może to być inaczej interpretowane. Piłuj ich o nowe WT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu06 06.02.2021 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W zasadzie to nie bedzie chyba zmiany na obcym terenie, poniewaz ja chce podlaczyc sie na swojej dzialce, a kanalize i tak musze puscic pod droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.02.2021 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 W zasadzie to nie bedzie chyba zmiany na obcym terenie, poniewaz ja chce podlaczyc sie na swojej dzialce, a kanalize i tak musze puscic pod droga. Ale w projekcie było inaczej. Na koniec budowy jest "informacja geodety po zakończeniu budowy" z art.57 ust.1. p.5 PB, tam stwierdza się czy wybudowano zgodnie/niezgodnie z projektem (opisany według tytułu projektu), jeśli niezgodnie to na załączniku mapowym należy zaznaczyć. Czyli rozbieżność i tak ujrzy światło dzienne. Jesteś pełnoletni i wiesz co robisz, ja tylko sygnalizuję zagrożenia, które sobie szykujesz na finisz budowy kiedy będziesz miał wszystkiego dosyć , oprócz czasu i gotówki na zmiany w dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts