marcin225 06.02.2021 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Bez odpowiedniego zabezpieczenia finansowego nigdy bym się nie porwał na budowę domu bo to samobójstwo No nie każdy ma siostrę co to mu 30 tysi na wieczne nieoddanie może pożyczyć Do autora tematu, po zakupie działki zostanie ci te 150 tyś , zawsze można dobrać kredyt ze 100 i coś małego postawisz (tak do 80m2) . Jak oboje z żoną macie w miarę dobre pewne prace to śmiało budujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 06.02.2021 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Dom wystarczy mały, jesteśmy zahartowani życiem z żoną w kawalerce i chcielibyśmy płacić w przyszłości jak najmniej za jego utrzymanie. Jasne, że mały wystarczy i jak ci pasuje to nie daj się namówić na średnie czy duże. Ale rozważ czy mały to nie powinien być ok 70-75m2, 54m2 to może być zbyt duży kompromis i żałowanie w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel_26 07.02.2021 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Witam, Dla autora tematu mam jedna rade - poczytaj sobie o projekcie "dom za 150 tys zl". Na chwile obecna juz w takich pieniadzach tego domu nie postawisz ale trafisz na sporo konkretnej wiedzy ktora przyda sie i to bardzo Nie znalazlem chyba zadnego innego projektu ktory ma wlasne forum i tyle realizacji . Dla jasnosci - nie mam nic wspolnego z tym projektem tylko chce nakierowac autora tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 07.02.2021 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Witam, Dla autora tematu mam jedna rade - poczytaj sobie o projekcie "dom za 150 tys zl". Na chwile obecna juz w takich pieniadzach tego domu nie postawisz ale trafisz na sporo konkretnej wiedzy ktora przyda sie i to bardzo Nie znalazlem chyba zadnego innego projektu ktory ma wlasne forum i tyle realizacji . Dla jasnosci - nie mam nic wspolnego z tym projektem tylko chce nakierowac autora tematu . Tylko, że ten projekt, zakłada, że wszystko robi się samemu. Równie dobrze można założyć kanał, dom za 50 tys. Tylko tam zaczynało by się jeszcze wcześniej tj. od szukania gliny, a potem wypalania z niej cegieł, od zbierania złomu do zalania fundamentów itd. I wtedy ktoś może też napisze jak Ty, że jednak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2021 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Daniel uprzedził, ze nie zbuduje za 150 tyś, tylko, ze projekt ma bardzo mocno rozbudowane forum z doświadczeniami użytkowników, co jest przydane dla początkujących. IMHO projekt ten w podstawowej wersji ma koszmarnie zaplanowane wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 10.02.2021 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 70-80m2 domu to taki substytut mieszkania w bloku w klitkach, czyli zero radości z posiadania domu. ...a jak metraż daje radość posiadania domu i co właściwie wpływa na tę pojęcie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 10.02.2021 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 No działki raczej nie polecą z ceną w dół raczej w górę . Zatem kupuj działkę i wybieraj projekt powoli ją uzbrajaj, postaw jakąś altankę za te 2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 10.02.2021 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 ...a jak metraż daje radość posiadania domu i co właściwie wpływa na tę pojęcie?. Dla każdego co innego, dla nas salon i kuchnia musiały być przestronne i takie też są bo 33m2 i 16m2 a do tego holl 16m2,połączony z salonem potęguje efekt przestronności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 10.02.2021 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Dla każdego co innego, dla nas salon i kuchnia musiały być przestronne i takie też są bo 33m2 i 16m2 a do tego holl 16m2,połączony z salonem potęguje efekt przestronności Gratuluje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 11.02.2021 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Ale ten projekt dom za 150 tys jest fajny prosty a jakie są inne projekty to chyba widzieliście co ? 15 słupów dach w 6-ciu załamaniach ,płyta fundamentowa składająca się z 7-mio warstw wg mnie niektórym projektantom powinni odbierać uprawnienia za tzw radosną twórczość czytaj 10 krotne podrażanie budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.02.2021 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 I tu całkowita racja inwestor to dojna krowa te super bloczki po dwukrotnie większej cenie od zwykłęj jak i tak pójdzie na to te 20-30 cm styro. Ta płyta fundamentowa o grubości dla bunkra od 30 do 50 cm. Drewno w lesie ścięte to 800 do 1200 zł za kubik po wysuszeniu selekcji suma wzrasta też najmniej dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 11.02.2021 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Ale ten projekt dom za 150 tys jest fajny prosty a jakie są inne projekty to chyba widzieliście co ? 15 słupów dach w 6-ciu załamaniach ,płyta fundamentowa składająca się z 7-mio warstw wg mnie niektórym projektantom powinni odbierać uprawnienia za tzw radosną twórczość czytaj 10 krotne podrażanie budowy . O jakim dokładnie projekcie się tu rozpisujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.02.2021 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-kruszczykach-m565223f52bff2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 11.02.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 I tu całkowita racja inwestor to dojna krowa te super bloczki po dwukrotnie większej cenie od zwykłęj jak i tak pójdzie na to te 20-30 cm styro. Ta płyta fundamentowa o grubości dla bunkra od 30 do 50 cm. Drewno w lesie ścięte to 800 do 1200 zł za kubik po wysuszeniu selekcji suma wzrasta też najmniej dwukrotnie całkowita prawda, ale też to co się aktualnie dzieje z cenami materiałów to jakiś koszmar... rok temu tona stali fi12 2500 zł , dziś 3990 zł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 11.02.2021 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-kruszczykach-m565223f52bff2 Dzięki. Jak dyskutowaliście o domu za 150tys to zdawałem sobie sprawę, że duży nie będzie. Ale wyobraźnia podpowiadała mi że będzie to 80-100m2. W przypadku 54m2 to dla mnie bez szaleństwa i nic ciekawego, szkoda dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 11.02.2021 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Dzięki. Jak dyskutowaliście o domu za 150tys to zdawałem sobie sprawę, że duży nie będzie. Ale wyobraźnia podpowiadała mi że będzie to 80-100m2. W przypadku 54m2 to dla mnie bez szaleństwa i nic ciekawego, szkoda dyskusji. 54 m2 dom to kawalerka" a nie do jednorodzinny. Można pokusić się o wykonanie projektu indywidualnego na bazie jakiegoś gotowca. Wybiera się gotowca takiego który spodoba się wizualnie i na jego odstawie wykonać szkic projektu taki aby pasował wraz z układem wnętrz i zanieść go do projektanta aby wykonał projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 12.02.2021 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Czy ktoś kto śledzi ten wątek, jest w stanie powiedzieć mi, dlaczego mój wczorajszy post został usunięty ?? Arturo wiesz coś o tym ? Twojej odpowiedzi również nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 12.02.2021 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 O jakim dokładnie projekcie się tu rozpisujecie? o tym: http://www.domza150tysiecy.pl/www/projekt/ 150 tys to może on kosztował ale w 2016 (z tego roku są cenniki na stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 12.02.2021 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Arturo wiesz coś o tym ? Twojej odpowiedzi również nie ma. Komuś coś się nie spodobało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 12.02.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Komuś coś się nie spodobało... Miło by było jakby ten ktoś podawał powód usuwania postów ! Tym bardziej że w wielu wątkach toczą się zażarte dyskusję ludzi o różnych światopoglądach i nikt im klawiatury nie zabiera. Arturo się raczej nie obraził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts