Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podłogówka na pietrze nie grzeje

turbom4

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z ogrzewaniem podłogowym na piętrze. Mam tam 3 pomieszczenia (dwa pokoje i korytarz) i 3 obwody. W pokojach mam sterowanie podłogówka tech sterowniki i właśnie w tych pomieszczeniach nie grzeje. W korytarzu nie mam sterowania i podłoga jest ciepła. Na pietrze mam osobny sterownik połączony z piecem gazowym. Dodam że podłogówka zakładana w tamtym roku w nowym mieszkaniu z automatycznym odpowietrzaniem.

Hydraulik który to montował bardzo nie czasowy więc szukam porady tutaj.

Edytowane przez turbom4

OK, udało się dogrzać, problemem była łączność między czujnikami a sterownikiem.

Jeszcze mam pytanie o ogrzanie wysokiego salonu z antresolą. Siedząc w salonie ciągle odczuwam zimne podmuchy powietrza, dodatkowo nie mogę dogrzać salonu żeby była jednakowa temperatura. W jednym miejscu mam 23stopnie a 3 metry dalej ledwie 20. Najzimniej jest przy oknie balkonowym, okno pozaklejałem żeby wykluczyć nieszczelność ale to nie pomogło. Czy to wina tej przestrzeni nad salonem? Da się to jakoś wyeliminować? Dodam że anterosola jest zamknięta i teraz jest normalnie ogrzewana. Wszędzie mam podłogówkę.

Wrzucam rzut salonu.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/4db9898f306a520f

Edytowane przez turbom4