turbom4 08.02.2021 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) Witam,Mam problem z ogrzewaniem podłogowym na piętrze. Mam tam 3 pomieszczenia (dwa pokoje i korytarz) i 3 obwody. W pokojach mam sterowanie podłogówka tech sterowniki i właśnie w tych pomieszczeniach nie grzeje. W korytarzu nie mam sterowania i podłoga jest ciepła. Na pietrze mam osobny sterownik połączony z piecem gazowym. Dodam że podłogówka zakładana w tamtym roku w nowym mieszkaniu z automatycznym odpowietrzaniem.Hydraulik który to montował bardzo nie czasowy więc szukam porady tutaj. Edytowane 8 Lutego 2021 przez turbom4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2021 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Ustaw max temperaturę na obwodach które nie grzeją i obserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbom4 08.02.2021 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Tzn? Jestem zielony w tych tematach... Na czujnikach temperatury mam ustawione 20stopni więc podłogówka powinna grzać do tej temperatury, siłowniki na powrocie są otwarte, a belka od pieca jest ciepła w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.02.2021 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 To ustaw np. 25 stopni i obserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2021 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 To ustaw np. 25 stopni i obserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbom4 16.02.2021 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) OK, udało się dogrzać, problemem była łączność między czujnikami a sterownikiem.Jeszcze mam pytanie o ogrzanie wysokiego salonu z antresolą. Siedząc w salonie ciągle odczuwam zimne podmuchy powietrza, dodatkowo nie mogę dogrzać salonu żeby była jednakowa temperatura. W jednym miejscu mam 23stopnie a 3 metry dalej ledwie 20. Najzimniej jest przy oknie balkonowym, okno pozaklejałem żeby wykluczyć nieszczelność ale to nie pomogło. Czy to wina tej przestrzeni nad salonem? Da się to jakoś wyeliminować? Dodam że anterosola jest zamknięta i teraz jest normalnie ogrzewana. Wszędzie mam podłogówkę.Wrzucam rzut salonu.https://www.fotosik.pl/zdjecie/4db9898f306a520f Edytowane 16 Lutego 2021 przez turbom4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts