Slavkooo21 09.02.2021 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Pieca gazowy Marki Ferroli BLUEHELIX 25 K 50 problem polega na tym że pomimo iż piec gazowy chodził nom stop, codziennie cała dobę i woda C.W.U na piecu gazowym ustawiona na maksa na 55 stopni to z kranu leciała lekko ciepła woda tak z 20 stopni. Ta czarna pompka ferro pompa cyrkulacyjna wody pitnej TYP CP15-1.5 tylko buczy jak jest podłączona do prądu ... Nie wiem czy ona pcha wodę . wszystkie zawory czerwone na białych rurkach przy piecu sa otwartę wiec kupiłem nową pompkę FERRO i nie wiem jak spuścić wodę z układu? Popka ferro jest przykręcona do takiego złotego kółka. pytanie czy odkręcać Popkę w lewo czy kręcić tym złotym kółkiem w lewo ? jaki klucz jest potrzeby do odkręcenia takiej pompki ? kolejny Problem piec ferroli na wyświetlaczu pod symbolem kranu nie pojawia się taka czarna kropka - pozycja 9 nie pojawia się na wyświetlaczu, nie włącza się, rysunek załącznik wiem że kiedyś z ta kropka czyli wskaźnik działania c.w.u była i leciała gorąca woda z kranu jak na tym piecu tą włączyć ? załącznik zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 09.02.2021 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 "Złote kółko" to Ty zostaw. Masz dwa zawory, zakręć je, odkręć śrubunki nad i pod pompą i ją zdemontuj a w jej miejsce wstaw nową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.02.2021 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 I jeszcze sprawdz te filtry siatkowe(nie wiem jaką masz wodę) bo widać że nigdy nie odkręcane i nie czyszczone, więc może to jest przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavkooo21 09.02.2021 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 filtry siatkowe ? a gdzie one są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.02.2021 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 filtry siatkowe ? a gdzie one są ? Oba zaznaczone w kółkach Odkręca się te duże nakrętki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavkooo21 09.02.2021 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 kolejny Problem piec ferrolina wyświetlaczu pod symbolem kranu nie pojawia się taka czarna kropka - pozycja 9 nie pojawia się na wyświetlaczu, nie włącza się, rysunek załącznikwiem że kiedyś z ta kropka czyli wskaźnik działania c.w.u była i leciała gorąca woda z kranu jak na tym piecu tą włączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavkooo21 12.02.2021 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 "Złote kółko" to Ty zostaw. Masz dwa zawory, zakręć je, odkręć śrubunki nad i pod pompą i ją zdemontuj a w jej miejsce wstaw nową. witam, okręciłam częściowo pompkę , ściągnąłem czerwona odbudowę , w tym złotym kółku jest jakiś bolec, pytanie czy obręcz złotego kółka odkręcać ? jakim kluczem zdemontować obręcz złotego koła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.02.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Kolego,przecież to jest pompka obiegowa wody. Wewnątrz tego bolca jest wirnik element powodujący ruch wody. Wirnik obraca się pod wpływem pola elektromagnetycznego wytwarzanego przez cewkę z czerwonego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.02.2021 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Pisałem z telefonu i niestety nie wiem czemu odcięło moją odpowiedz. Próba zdemontowania tego elementu od tej strony najprawdopodobniej uszkodzi pompę , a na pewno straci ona szczelność - tak jak wspomniano wcześniej trzeba ją zdemontować z instalacji w miejscach śrubunków(po to zostały założone) Taki demontaż jest łatwy i zapewnia ponowny bezproblemowy montaż nowej lub zregenerowanej starej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.02.2021 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) Jak długo lejesz ciepłą wodę, to dalej jest chłodna? Ciśnienie "na oko" dobre? Pompkę recyrkulacyjną, jak po długim laniu wody dalej nie jest gorąca, zostaw - bo CWU do baterii pcha ciśnienie z sieci. Jak nie jest gorąca wbrew ustawieniom, to problemu szukaj gdzie indziej. Jak po dłuższym czasie leci gorąca woda - to znaczy, że kocioł wodę grzeje, tylko cyrkulacja nie działa i wtedy faktycznie problem z pompą. Edytowane 12 Lutego 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts