GGemini 10.02.2021 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Jako, że to mój pierwszy post chciałem się z Wami serdecznie przywitać. Cześć Działka kupiona, całość zabawy przede mną więc zagoszczę tu pewnie na dłużej. Chciałem Was prosić o poradę na temat usytuowania domu na działce. Jestem na etapie projektowania domu z architektem. Poniżej jest przykładowe ułożenie. Na czerwono wymiary. Działka 1080m. Poniższa propozycja nie pasuje mi z 2 powodów: - Dom wychodzi na środku działki i generalnie wolał bym go miec przy krawedzi - Na zachodniej granicy jest linia średniego napięcia i chciałbym się z domem jak najdalej od niego odsunąć. Ma ktoś z Was może pomysł? Zastanawiałem się nad budową doku "podłużnego" w stylu https://projekty.muratordom.pl/projekt_Lesny-koncert,2736,0,0.htm. Mam wtedy dużo przestrzeni od zachodu. Minus natomiast to mała odległość od południowej granicy działki. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2021 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 najlepszy byłby indywidualny, gdybyś chciał maksymalnie wykorzystać przestrzeń. Ale może coś w tym kierunku, z wejściem od szczytu: I zrobić maksymalne przeszklania od południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGemini 10.02.2021 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Ja celuję w indywidualny projekt. Właśnie tak jak proponujesz najlepiej by pasowało tylko mi zalezy na odsunieciu się od zachodniej granicy. Tak jak wspomniałem jest tam linia ś/ń. Niby nie problem ale jakoś wolę mieć sypialnie dzieciaków dalej niż bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2021 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 A coś takiego - z wiatrołapem i kotłownią jako łącznikiem miedzy garażem a domem: garaż może być wówczas parterowy. A jako element dostawiany - w lekkiej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balif 11.02.2021 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Moim zdaniem umieszczenie przy krawedzi jest lepsze. Umiejscowienie na środku sprawia że działka wydaje sie mniejsza i m2 sie gdzieś rozchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGemini 12.02.2021 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Elfir bardzo dziękuję za pomysl. Zaatanawialem sie wlasnie nad takim lamancem a ten lacznik sie dobrze wpasowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts