pazzet 13.02.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Dzień dobry, Proszę o pomoc w zaprojektowaniu małej kuchni (2,4x2,7m). Na jednej ze ścian znajduje się okno 1,20x1,40m. Przygotowałem wstępnie 3 rozwiązania: 1. Kuchnia L plus wyspa z barkiem jako blat roboczy 2. Kuchnia U, z zabudowaną od podłogi do sufitu ścianą z lodówką i piekarnikiem. Kuchenka po przeciwnej stronie, za kuchenką podniesiony barek 3. Kuchnia U, ściana z lodówką zabudowana częściowo, pod kuchenką piekarnik, na końcu podobnie jak w 2. barek. Tutaj nie widzę póki co miejsca dla mikrofalówki w zabudowie... Zależy nam na lodówce w zabudowie, zmywarce 60tce, oraz piekarniku i mikrofali w zabudowie. Co Państwo sądzicie na ten temat? Ku której z opcji się skłaniać, ewentualnie jakie zmiany wprowadzić? Dziękuję za wszelkie komentarze i pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_298 16.02.2021 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Nie znam się, ale rozwiązanie drugie wydaje mi się najbardziej funkcjonalne. Najlepiej zachowane odległości lodówka-zlewozmywak-kuchenka, które podobno są ważne w ergonomicznie zaprojektowanej kuchni. Kiedyś słyszałem o zasadzie, żeby nie ustawiać piekarnika przy lodówce, bo ta druga potem ma cieplejsze otoczenie i gorsze warunki. W nowoczesnych kuchniach często widzę, że są blisko siebie, ale sam odsunąłbym piekarnik z mikrofalówką o słupek dalej i wersja 2 byłaby dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 wersja nr 2 nie ma wygodnego prostego odcinka blatu roboczego min 100 cm długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazzet 16.02.2021 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Dzięki za odpowiedzi.A co z wersją nr 1 i wolnostojącą wyspą?Mi się rozwiązanie podoba, jest tylko jeden problem.W chwili obecnej dom jest już po wykonaniu wylewek i nie zostało doprowadzone zasilanie do miejsca w którym miałaby stanąć wyspa.Czy da radę jakoś jeszcze instalację do wyspy podciągnąć? W pomieszczeniu jest wodne ogrzewanie podłogowe.Ewentualnie, czy wyspa bez gniazdek elektrycznych zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 a będzie ci wygodnie przenosić wszystko na wyspę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazzet 18.02.2021 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Hmm. A jak wygląda kwestia wykonania bruzdy w posadzce z podłogówką i doprowadzenie prądu do wyspy? Ekipy się podejmują takich rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts