exetterenak 30.04.2022 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 Podliczyłem powierzchnię zajętą przez wymiennik na działce i to będzie jakieś circa 200m2. Piasek z gliną go przykrywa. Nie powinno być źle Trochę tylko słabo jest zrobiony przepust do DZ. Firma stawiająca dom zrobila go w strefie przemarzania i muszę go jakość zaizolować Wyprowadzono instalację do domu. Czeka na kolejny etap tj rozdzielacz w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 13.05.2022 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 W tym tygodniu zakończona została elektryka na etapie nr 1 czyli rozprowadzona instalacja elektryczna i LAN cat 5e po budynku. Pozostaje dołączyć WLZ i czekać łaskawie na PGE aż odbierze wszystkie oświadczenia by móc wstawić licznik do skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 08.07.2022 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Dom wciąż nie ukończony ale już ogrodzony.... Przyroda jak widać pochłania działkę Na początku czerwca zrobiono instalacje wod-kan oraz CO i CWU Łącznie circa 1800mb rury ogrzewania podłogowego Po przygodach z posadzką i 4-ech podejściach do jego realizacji na całości 133m2 zrobiony został jastrych cementowy. Jego grubość to circa 12cm. Daje to 15m3 całkowitej objętości i około 30t wagi. Oby wyschło jak najszybciej i bez pęknięć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 11.07.2022 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Jutro startuje etap zamknięcia ścian w budynku tj wypełnienie szczeliny instalacyjnej wełną oraz obróbka wszystkich punktów elektrycznych, hydraulicznych i kanalizacyjnych. Towar dojechał. Zobaczymy czy ekipa będzie terminowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2022 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 podglądam z ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 11.07.2022 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 podglądam z ciekawością Miło i miło Podglądaj i komentuj. Twój dziennik przejrzałem. Jest kilka lat doświadczenia tam. Z tego co pamiętam jesteś projektantką, więc wszelkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 21.07.2022 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Czekam już tylko na jutro, gdyż jutro ma być wykonana izolacja stropu wełną drzewną Steico nadmuchiwaną. To będzie oznaczać koniec prac budowlanych wewnątrz i można będzie się "wykańczać". Z prac do zakończenia umowy z firmą pozostała elewacja, lecz ostatnie upały nie pozwalają na jej wykonanie. Po etapie zamknięcia ścian i wykonania instalacji elektrycznej dom wygląda mniej więcej tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommic35 25.07.2022 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Witam,Zastanawiam się nad tą firmą ale opisywałeś ją w podsumowaniu dość sceptycznie delikatnie mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommic35 25.07.2022 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Ucięło część wiadomości. Czy na dzień dzisiejszy mógłbyś ocenić jakość wykonania? Jakieś uwagi i rady co do współpracyz DiD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 26.07.2022 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Z perspektywy czasu i współpracy nadal jestem dosyć sceptycznie nastawiony.Mogę powiedzieć że poziom firmy nie jest równy tzn. jest wewnątrz sporo profesjonalistów i jednak sporo ludzi którzy nie rozumieją wg mnie do końca co robią. W dzienniku na samym początku wspomniałem że wziąłem generalnego wykonawcę by nie mieć budowy na głowie. Koniec jest jednak taki że i tak się musisz na wszystkim znać, patrzeć na ręce i pilnować. Co do jakości? Na razie wygląda to dobrze. Zobaczę na etapie wykończenia czy nie wyjdą jakieś "kwiatki". Moje rady co do współpracy z nimi:- w umowie wpisać kary umowne po ich stronie, w przypadku przekroczenia terminów- zatrudnić własnego Inspektora Nadzoru Inwestorskiego, lepiej żeby patrzył KB na ręce- jak nie masz spiny czasowej to są całkiem w porządku. Obecnie mam 3 m-ce opóźnienia w oddaniu inwestycji i niestety dla mnie to duży problem- pytać o wszystkie szczegóły umowy i zbierać to w formie pisemnej, nic na telefon i na gębę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 26.07.2022 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Niezłą ciemnię zafundowałem na strychu. Wczoraj wszedłem pierwszy raz po zasypie...i od razu pożałowałem że nie zrobiłem tam żadnego pomieszczenia.... Ale co się odwlecze..... Może kiedyś zrobię tam #menscave Druga sprawa że mój telefon nie radzi sobie z robieniem zdjęć w tej ciemni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 31.07.2022 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Firma zrobiła porządki na działce. Zabrali kontener i wszystkie śmieci z budowy. Teraz czekam na start wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 26.08.2022 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Wykończenie jeszcze nie wystartowało. Doczekałem się na elewację. Teraz pora na jakąś kostkę, coś na nawierzchnię i może za 2-3 miesiące się wprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.08.2022 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 jestem ciekawa wykończenia wnętrza. Jakby co ja jestem projektantem, ale ogrodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 28.08.2022 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 jestem ciekawa wykończenia wnętrza. Plan na wykończenie wnętrz jest, zobaczę czy uda się go zrealizować w 100%. Według wizualizacji tak to miało wyglądać: https://www.instagram.com/p/CaPSLX5Lldl/ https://www.instagram.com/p/CZZS0yXr-ZG/ https://www.instagram.com/p/CY_Y0VNIID9/ https://www.instagram.com/p/CY6hTkBI9zb/ Jakby co ja jestem projektantem, ale ogrodów No tak, projektant to bardzo szerokie pojęcie. Na ogród przyznam nie mam żadnego pomysłu. Chętnie coś skonsultuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 31.08.2022 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Zaczął się kolejny etap czyli "wykończeniówka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 31.08.2022 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Z pomocą rodziny idzie też podprojekt taras+podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 16.09.2022 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 No i dom już stoi ,gratulacje . Kiedy montaż pc ? Nie zapomnij wstawić pod licznika w maszynowni do monitorowania zużycia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 17.09.2022 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 No i dom już stoi ,gratulacje . Kiedy montaż pc ? Nie zapomnij wstawić pod licznika w maszynowni do monitorowania zużycia . Tak, dom stoi od kwietnia. Wtedy był SSZ. W bólach rodziły się kolejne etapy a teraz trwa wykończenie. Co do montażu to w ciągu najbliższych 2-3 tygodni ma się odbyć. Sam jestem ciekaw efektu. Czekam z niecierpliwością na ciepło w domu. Często wychodzę z założenia że jeśli coś nawet jest głupie, ale działa to wcale nie jest głupie. Jednak od kilku użytkowników otrzymałem zdjęcia po montażu i jakoś pod względem estetyki to są mocno niedopracowane te instalacje. Po Twoich doświadczeniach mam tylko nadzieję, że będzie grzać dobrze i tanio. Podlicznik czeka na montaż. Zakupiłem Orno WE520 i będę mieć kontrolę nad bieżącym zużyciem prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 17.09.2022 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 U mnie na razie wszystko jest ok ,brat widząc jak to działa u mnie również zdecydował się na montaż .Ma już zrobione odwierty ,10-go pażdziernika ma przyjechać Adam na montaż jednostki .Fajna ta twoja stodoła ,działka jeszcze fajniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts