Labuki 15.02.2021 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Witam, szukam opinii specjalistów. Widziałem na zdjęciach wiele razy blaty kuchenne z kamienia. Z jakiego rodzaju kamienia najczęściej są wykonane takie blaty, albo jaki jest najlepszy? Trzeba wziąć pod uwagę - odporność na uszkodzenia, temperaturę, wodę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.02.2021 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 U mnie 10 lat jest z granitu - ściany i blaty - fakt bardzo ciężki - ale również bardzo odporny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/#findComment-7891522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.02.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Patrz na grubość tego blatu standard to tylko trzy cm trzeba podklejać albo wzmacniać. A wybierz z tego co ci się podoba i na co cię stać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/#findComment-7891646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.02.2021 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Patrz na grubość tego blatu standard to tylko trzy cm trzeba podklejać albo wzmacniać. A wybierz z tego co ci się podoba i na co cię stać Wzmacniane są tylko i wyłącznie w miejscach wycinania otworów i tylko tam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/#findComment-7891656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.02.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) U mnie są wzmocnione w miejscach wycięcia pod otwory płyt kuchennych i zlewozmywaka. W pozostałych częściach brak( a nap....lam tłuczkiem do mięsa" ) Użytkowane już niedługo 9 rok i negatywnych śladów brak - nawet jak się tnie nożem czy rozbije talerz. Jeśli tylko przewidzi się taki ciężar nie ma problemu - wzmocnienie jest w ścianie i szafce - blat jest sklejony na "zakręcie" czymś takim jak żywica - brak zmian - do ścian przyklejony na klej do szyb samochodowych inne obróbki (parapet) klejem żywicznym. Foto z czasu realizacji. Edytowane 15 Lutego 2021 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/#findComment-7891657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2021 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 tylko granit. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/#findComment-7891698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 25.02.2021 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Dokładnie. Byle nie marmur. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/260575-jaki-rodzaj-kamienia-b%C4%99dzie-najlepszy-na-blat-do-kuchni/#findComment-7895424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.