carlosyet 17.02.2021 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Czy ładowarka Ev do auta elektrycznego od /moderowano/e ładuje tez w takim tempie jak te na stacji? Zasatnawiam się nad montażem w domu. Co sądzicie? Edytowane 3 Stycznia 2022 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 17.02.2021 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Otwierasz dane techniczne i tam jest napisane, że moc ładowania (przy wykorzystaniu PV i równocześnie sieci elektrycznej) to 7,4kW. Z gniazdka normalnie idzie ładowanie 2,2-3kW, więc będzie 2x szybciej niż przez wtyczkę. 3 fazowe wallboxy to 3,3-6,6kW, max z tego co widzę 11kW (zależy od producenta).Ładowarki szybkie to moce 50-150kW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.02.2021 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Czy ładowarka Ev do auta elektrycznego od soalrEdge ładuje tez w takim tempie jak te na stacji? Zasatnawiam się nad montażem w domu. Co sądzicie? Wg tego co posiadają takie gniazda w domu to ładowanie do "pełna" trwa 36h. Ładowarka miejska/zewnętrzna/stacja ładowania 2 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 18.02.2021 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Wg tego co posiadają takie gniazda w domu to ładowanie do "pełna" trwa 36h. Ładowarka miejska/zewnętrzna/stacja ładowania 2 h. 36 godzin to chyba 1kW macy. Jak by miała ładowarka z 11 kW to 3-4 gadziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbach 19.02.2021 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) Akurat moge się wypowiedzieć bo zamontowałem razem z instalacją (mam ją od /moderowano/) i powiem Wam, ze specyfikacja i danymi producenta ładuje o niebo szybciej. Srednio 2,5 raza szybciej ładuje akumulator niż te standardowe. Jestem zadowolony z tego zakupu. Szkoda, ze dofinansowanie na nie będzie dopiero ogłoszone. Zastanawiam się tez nad magazynem energii bo po co odsyłać do centrali a potem obierać 30 procent mniej. Edytowane 3 Stycznia 2022 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2021 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Zastanawiam się tez nad magazynem energii bo po co odsyłać do centrali a potem obierać 30 procent mniej. A myślisz, że z akumulatora dostaniesz 100% tego, co spadło z dachu? Jak wpakowałeś się w 30% potrącenia, to może i z 10% zyskasz wydając ładnych parę czapek pieniędzy. Nigdy się nie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.02.2021 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Czy ładowarka Ev do auta elektrycznego od soalrEdge ładuje tez w takim tempie jak te na stacji? Zasatnawiam się nad montażem w domu. Co sądzicie? Nie, nie ładuje w takim tempie w jakim mogą ładować dedykowane ładowarki w stacjach ładowania. Ile masz lub ile będziesz miał kWp na dachu? Poczytaj https://www.solaredge.com/pl/products/ev-charger#/ https://orpa.pl/szybsze-ladowanie-samochodu-elektrycznego-dzieki-fotowoltaice/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.02.2021 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Akurat moge się wypowiedzieć bo zamontowałem razem z instalacją (mam ją od Synergio) i powiem Wam, ze specyfikacja i danymi producenta ładuje o niebo szybciej. Srednio 2,5 raza szybciej ładuje akumulator niż te standardowe. Jestem zadowolony z tego zakupu. Szkoda, ze dofinansowanie na nie będzie dopiero ogłoszone. Zastanawiam się tez nad magazynem energii bo po co odsyłać do centrali a potem obierać 30 procent mniej. Fajna REKLAMA. A dokładnie co co masz co ładuje 2,5 szybciej niż standardowe "coś". Magazyn energii - przeliczyłeś koszty, sprawności i czas eksploatacji? Synergio tez sprzedaje magazyny energii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts