giman 19.02.2021 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cywilizowani udzie używają suszarek kondensacyjnych do prania. Coś tak czułem, że ze mną nie tak. Nie potrafiłem tylko tego określić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 o czym qfa jest ten wątek? O tym, że osoba, która nigdy nie miała rekuperacji usiłuje udowodnić, że jest mu niepotrzebna Bo ci co rekuperację mają, sobie chwalą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 19.02.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Coś tak czułem, że ze mną nie tak. Nie potrafiłem tylko tego określić Witaj w klubie ! Też jestem "niecywilizowany", ale obiecuję poprawę, jak tylko pralka się sp.... to kupię pralko suszarkę, dzięki czemu mój prestiż "na internecie" się zwiększy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.02.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Witaj w klubie ! Też jestem "niecywilizowany", ale obiecuję poprawę, jak tylko pralka się sp.... to kupię pralko suszarkę, dzięki czemu mój prestiż "na internecie" się zwiększy Akurat pralko suszarka to poroniony pomysł bo po 1 ma bardzo małą pojemność suszenia 4 kg pobiera średnio na cykl suszenia 120 l wody i 5 kWh prądu Suszarka kondensacyjna ma poj od 7 kg w góre i pobiera do 1 kwh prądu i nie pobiera wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 19.02.2021 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 twierdzić, że suszarka jest bezsensownym pomysłem może jedynie ten co nie miał z nią nigdy styczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.02.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Coś tak czułem, że ze mną nie tak. Nie potrafiłem tylko tego określić Wychodzi na to że jesteś niecywilizowanym człowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 19.02.2021 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 twierdzić, że suszarka jest bezsensownym pomysłem może jedynie ten co nie miał z nią nigdy styczności. W tym wątku nikt tego nie stwierdził. Gdzie udało się to wyczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 19.02.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 W tym wątku nikt tego nie stwierdził. Gdzie udało się to wyczytać. wyłapałem z kontekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 19.02.2021 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Całkowicie błędne wyłapanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.02.2021 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Zachudzę w zagwozdkę gdzie i z jakie kontekstu można było takie wnioski wyciągnąć, bo przeczyłem cały temat i chyba jestem mało spostrzegawczy albo mało inteligentny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 19.02.2021 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 chyba jestem mało spostrzegawczy albo mało inteligentny no całkiem możliwe.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 19.02.2021 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 I po co obrażasz, skoro wymyślasz kontekst i zostało ci to napisane to byś przyjął na klatę. Ale widzę tobie trzeba dokładniej no ok. Wszystkie wpisy o suszarce, które zapoczątkowałem były nabijaniem się z tego zdania gawła - cywilizowani udzie używają suszarek kondensacyjnych do prania mnie rozbawiło setnie. O samych suszarkach nie było nic. Ja uważam to za bardzo fajny sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.02.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 no całkiem możliwe.. Ale że co całkiem możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.02.2021 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 19.02.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Akurat pralko suszarka to poroniony ......... To znaczy, że nie trafię do grupy ludzi inteligentnych, po zmianie z pralki ? Dramat mój świat się właśnie zawalił, co robić, jak żyć, a cały czas poklasku szukam i nawet na internetach nie będę go miał :eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 19.02.2021 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Zostawmy pranie w spokoju, cywilizowani udzie używają suszarek kondensacyjnych do prania i nie ma wilgotności z tego tytułu. Hmmm ...skoro piorą w suszarce. to suszą w pralce? Ot,cywilizacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 19.02.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 I po co obrażaszt. ..ale gdzie ja kogoś obraziłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 19.02.2021 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 ..ale gdzie ja kogoś obraziłem? Z dwóch możliwych interpretacji twojej wypowiedzi wybrałem tą która bardziej mi pasowa. Ale gdzie mi do twojego "kontekstu". Ale po kolei z analizami tekstów, nie skaczmy tak. Jak ci poszło ponowne przebrnięcie przez wpisy suszarkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.02.2021 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ja nie mam żadnych przeciągów i nawiewników , nie wiem po co komplikować życie, ja po prostu sprzątam, myje się i często piorę pościel to lepsze niż WM i jaranie się smogiem z zewnątrz filtrowanym przez dom i płuca mieszkańców w monstrualnych ilościach. Jak nie masz nawiewników to po prostu nie masz żadnej wentylacji. Wentylacja do nawiew i wywiew który cały czas działa , bo "wietrzenie" domu to nie żadna wentylacja .. Ja nie "jaram" się smogiem , bo wybrałem miejsce na dom na terenach "Natura 2000" , w lesie , przy bardzo małym zagęszczeniu domów i z czystościa powietrza nie ma u mnie problemu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 05.03.2021 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 NIe mam rekuperacji od 17 lat i bardzo to sobie chwalę, posiadam wentylację wywiewną mechaniczną. W zimie działa grawitacyjna w lecie otwieram okna bo mieszkam w świetnej okolicy i można. Nie przemawia do mnie tworzenie sztucznego przeciągu i idea zużywania prądu w celu oszczędzania również prądu. Poza tym kapię się codziennie minimum raz dziennie w lecie częściej i piorę pościel raz na 7 dni i na prawdę rekuperacja nie jest konieczna. Znam również Forowiczów którzy wyłączyli WM bo nie miła sensu. ja znam jednego co od 30 lat jezdzi warburgiem. Bardzo sobie chwali, co 3 000 km smaruje zwrotnice i miesza miksol z benzyną na stacji benzynowej. i nie bardzo podoba mu sie zuzywanie energii na kupno nowego auta. Znam tez forumowiczoe ktorzy przsiedli sie z trabanta na autobus bo go nie uzywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts