Gość Matizka1 29.11.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Hej, w zasadzie to pytanie w stylu lista płac, ale tam same fundamenty, a mnie chodzi o posprzatanie 150 m domu w Wawie na święta. Ile powinnam zaproponować? Znajomej koleżanki (znajoma z Ukrainy:)? A w ogole to czy bierzecie ludzi do sprzątania? Ja (ani moja mama) w mieszkaniu nigdy. I dalej mi się wydaje, że to jakos dziwnie ktos obcy, no i takie "wielkopańskie". Ale z drugiej strony tyle pracy, mało czasu i teście przyjeżdzżajacy na święta (to najbardziej stresuje:) A jeśli prosicie kogoś to co taka osoba sprząta? Co ma sens? Podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Nie biorę bo mnie nie stać. ale jakby mnie było stać to czemu nie miałbym się przed Świętami s kimś podzielić tzn. zapłacić mu za dobrze wykonaną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 29.11.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Nie biore nikogo do sprzatania , ale jakbym juz brala to chyba do takich prac jak: mycie okien, drzwi, sciagniecie ( i ponowne powieszenie) wypranie firan i zaslon, posprzatanie lazienki. Nie wzielabym natomiast nikogo do posprzatania kuchni - nie wiem dlaczego, moze dlatego ze nie lubie jak ktos mi grzebie po kuchni i przestawia No i kurzy bym tez nie kazala scierac, szkoda kasy - i tak nazajutrz kurze beda. No jeszcze pozmywac podlogi bym zlecila ewentualnie. A ile bym zaplacila? 30 zl za dzien - wynika to z kalkulacji : gdyby pracowala u mnie taka osoba jako pomoc w domu placilabym miesiecznie 800 zl. A wiec dniowka wychodzi ( bez niedziel) 30 zl - oczywiscie przy zalozeniu ze jest to Szczecin i biore pod uwage srednie place na Szczecinie i to ze pomoc przychodzi czesto. Jesli by zas to mialabyc jednorazowa pomoc - przychodzi jeden dzien przed swietami posprzatac - mysle ze dalabym 50 zl ( znow przy zalozeniu ze rzecz dzieje sie w Szczecinie) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 29.11.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ja mam pani do sprzataniai prasowania, ktora przychodzi 2 razy w tygodniu i bardzo ja sobie chwale. Jest droga, ale jest swietna i nie planuje jej zmieniac, bo mam do niej zaufanie i bez problemu zostawiam ja sama w domu.Wiem, ze w okolicach Warszawy mozna znalezc Ukrainke, ktora sprzata za okolo 6zl/h. Jezeli ktos bylby zainteresowany to podesle kontakt. Ostanio umyla okna u moich rodzicow i byli zadowoleni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.11.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ja płacę Ukraince za 160 m2 plus piwnica 100 PLN. Sprząta w godz.9,30 - 16,00. Pod Piasecznem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 29.11.2004 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a co ona robi za tę stówkę? napisz coś więcej, bo może sprezentuję żonie taką usługę na mikołaja? a pozatym czy ta Pani jest mobilna, czy trzeba ją dowozić ? ja też pod piasecznem, więc się interesuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 30.11.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 ceny na Sląsku - super sprzątaczka, fachowiec - po jej wizycie dom lśni - 7 zł /h i 10 zł za okno. B dużo, więc skorzystałam tylko raz. Ale byłam bardzo zadowolona. Młoda dziewczyna, nie sprząta zbyt dokładnie, ale ujdzie - stała stawka 150 zł misięcznie (przychodziła raz w tygodniu na ok. 5 h) w tym okna. Mój sposób na takie wielkie porządki jest taki:przed przyjściem Pani robię generalny remanent w drobiazgach - kosmetykach w łazience, rzeczach w szafkach itp - wszystkie śmieci wyrzucam.Sprzątami i segreguję zabawki dzieciaków, pozbywam się połamanych kredek, niekompletnych puzli itp.Robię porządek w papierach i książkach (zbieram porozrzucane po całym domu i staram się je zmieścić na półkachPiorę firanki i chodniczki z łazienek Pani przychodzi i :myje okna lampy drzwikaloryferyprzeciera pólki i drzwiczki szaf i szafekmyje łazienki odkurzamyje podłogipodłogi U mnie się sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 ceny krakowskie - firma sprzątająca - 15 zł za osobogodzinę (ależ wdzięczna nazwa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 A u mnie w pracy sprzątaczka dostanie 7 zł brutto za godzinę za dyżur w czasie sylwestra (przypilnowanie kibelków itp.) zapraszam tu - w ten kąt na dole mapy po prawej. Naprawdę tanie usługi tu są... za to jedzenie dwa razy droższe niż w warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość podwarszawiak 09.12.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 70 zł za posprzątany 150m dom w okolicach W-wa. Przeważnie jest to 6-8h.Pani w wieku ok 50 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 09.12.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Ja płacę Ukraince za 160 m2 plus piwnica 100 PLN. Sprząta w godz.9,30 - 16,00. Pod Piasecznem. Ciekawe Może płacimy tej samej Zanim trafiłam na taki skarb, jak mam obecnie, sprzątały u mnie dwie inne panie. Byłam tak średnio zadowolona. Teraz jestem nieustająco zachwycona Niczego nie sugeruję, nie podpowiadam. Wszystko jest zrobione na czas i regularnie: okna, podłogi, firanki, szafki wewnątrz itd. Cudowna dziewczyna, do której mam ogromne zaufanie. Płacę 85 zł raz w tygodniu. Ale sprzątania jest mniej niż u Ciebie Aleksandryto bo mój domek nie ma piwnicy (już mieszkam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 06.01.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Nawet nie przyszło nam to na myśl. Ale kto wie ? W przyszłości, jak wygram w TOTKA... Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek5 07.01.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Uważam,że w czasie , gdy mamy bezrobocie to żaden wstyd nająć kogoś do sprzątania.Gdy byłem młodym chłopakiem to często dorabiałem sobie w ten sposób.Szkoda tylko,że obecnie tak mało młodzieży korzysta z tej formy i nie mówcie tylko,że się uczą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 09.01.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 antku - tylko tak ci się wydaje po prostu nikt sie nie chwali ze chodzi sprzatac po ludziach. Z moich znajomych wielu sobie tak dorabiało na studiach.Moja znajoma sprzątała w biurze gdzie po skończeniu studiów została księgową i nikogo to nie dziwiło. A swoja droga to mnie zaintrygowaliście może sobie najme kogoś do sprzątania ja tego tak nienawidzę. Jak widze niekiedy nie sa to porażąjące kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Nie biore nikogo do sprzatania , ale jakbym juz brala to chyba do takich prac jak: mycie okien, drzwi, sciagniecie ( i ponowne powieszenie) wypranie firan i zaslon, posprzatanie lazienki. Nie wzielabym natomiast nikogo do posprzatania kuchni - nie wiem dlaczego, moze dlatego ze nie lubie jak ktos mi grzebie po kuchni i przestawia No i kurzy bym tez nie kazala scierac, szkoda kasy - i tak nazajutrz kurze beda. No jeszcze pozmywac podlogi bym zlecila ewentualnie. A ile bym zaplacila? 30 zl za dzien - wynika to z kalkulacji : gdyby pracowala u mnie taka osoba jako pomoc w domu placilabym miesiecznie 800 zl. A wiec dniowka wychodzi ( bez niedziel) 30 zl - oczywiscie przy zalozeniu ze jest to Szczecin i biore pod uwage srednie place na Szczecinie i to ze pomoc przychodzi czesto. Jesli by zas to mialabyc jednorazowa pomoc - przychodzi jeden dzien przed swietami posprzatac - mysle ze dalabym 50 zl ( znow przy zalozeniu ze rzecz dzieje sie w Szczecinie) pozdrawiam Zalozenie masz sluszne ale czy ty bys pracowala jeden dzien za 30 zl. 30 zl mozesz placic jesli zatrudniasz kogos na stale i dajesz tej osobie stala prace jesli nei to za dom okolo 10-140 m2 powinno sie zaplacic 75-100 zl i to bez okien. Okna sa za dodatkowa oplata. A kalkulacja jest taka ze taka osoba musi znalezc klijentow, dojechac, zapewnic swoje srodki czyszczace itd. Powodzenia! I nie badz sknera bo jak ty do ludzi tak ludzie do ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopij28553 29.10.2021 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Jest droga, ale jest swietna i nie planuje jej zmieniac, bo mam do niej zaufanie i bez problemu zostawiam ja sama w domu.Wiem, ze w okolicach Warszawy mozna znalezc Ukrainke, ktora sprzata za okolo 6zl/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts