isztar87 19.02.2021 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hej, Mam do rozplanowania mały salon z aneksem - dosyć nieustawny. Poniżej znajdują się rzut i projekt. Rzut jest prawidłowy, projekt jest nieco nieudolny, np ściana za kanapą powinna być nieco krótsza na rzecz ściany gdzie zakręca kuchnia (tam gdzie jest piekarnik na projekcie). Trochę już z tym walczę i chyba potrzebuje pomocy. Chciałabym mieć piekarnik w słupku, a nie pod blatem, ale wydaje mi się, ze zabraknie mi miejsca roboczego. Dlatego pomyślałam, ze dodam kawałek blatu zawijający w U, ale bardzo króciutki, jak na zdjęciu z aranżacją. Barek miałby być otwarty, bez szafek, żeby nie zamykał przestrzeni. Boje się jednak, ze dodając ten mini barek nei zmieszczę stołu, a zależy mi aby był dosyć spory, po rozłożeniu do 180-190 /80-90 cm. Złożony pewnie zająłby min 140/90cm choć szukam jeszcze mniejszych po złożeniu i coś może jeszcze znajdę. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie. Trochę obawiam się, że jak na tą przestrzeń za dużo bym chciała i z czegoś muszę zrezygnować. A może da się całkiem zmienić układ np salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2021 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Mało blatów roboczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar87 19.02.2021 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) Bardzo nie chciałabym zamykać kuchni w pełne U, a stół w takim ustawieniu ja na rzucie musiałby być mały i wąski. Dlatego chciałam zawinąć kuchnie w L jak na projekcie (drugie zdjęcie) i dodatkowo myślałam o dodaniu tam tego małego barku jak na trzecim zdjęciu (czyli takie niepełne U się zrobi). Mogę też zrezygnować z piekarnika w słupku na rzecz podblatowego, bo to da mi kolejny segment na blat roboczy. Boję się tylko, że ten barek uniemożliwi mi wstawienie stołu, a blatu nadal będzie za mało. Rozpaczliwie szukam inspiracji i optymalngo rozwiązania Edytowane 19 Lutego 2021 przez isztar87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2021 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 poszerzyłam blat do 80 cm, aby stół nie był wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2021 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar87 19.02.2021 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Dzięki Elfir, wezmę taką opcje pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts