adamdudzik 22.02.2021 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Cześć, poradźcie dobrzy ludzie. Przed ociepleniem domu chcialbym usunąć balkon. Dom z lat 80, balkon to przedluzenie wylewki, nie jest uzywany, wiecej z nim problemów niz korzysci - odcina swiatło słoneczne dochodzace do okien na parterze no i robi za jeden wielki mostek termiczny. Decyzja jest prosta - do likwidacji przed ociepleniem domu. Pytanie jak to załatwić od strony formalnej. Ktoś miał z tym do czynienia, podpowie coś ? Od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2021 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 oficjalnie potrzebny jest projekt przebudowy bo to element konstrukcyjny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2021 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Nieoficjalnie - odcinasz i montujesz w oknie balkonowym(bo zapewne pozostanie) barierkę z poprzeczkami- to też jest balkon:cool: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 22.02.2021 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Nieoficjalnie - odcinasz i montujesz w oknie balkonowym(bo zapewne pozostanie) barierkę z poprzeczkami- to też jest balkon:cool: Tak. tzw balkon francuski. Dokładnie tak chcę zrobić. Nie chce mieć problemów z nieofjcjalnym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 22.02.2021 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 oficjalnie potrzebny jest projekt przebudowy bo to element konstrukcyjny. Nie wiedzialem gdzie zadzwonic wiec skontaktowalem sie z nadzorem budowlanym. Ma byc projektant i projekt wiec to sie pokrywa z Twoimi słowami a co do wymaganych papierków skierowali mnie do wydzialu w budownictwie w starostwie. Tam mi zaś powiedziano że mam zrobić szkic jak to wyglada teraz i jak bedzie wygladac po i taki wniosek złozyć. I tyle. Ergo wiem tyle samo co wcześniej Chyba ze projektem przebudowy nazwiemy to co mam zrobić czyli te szkice przed i po pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Nie wiedzialem gdzie zadzwonic wiec skontaktowalem sie z nadzorem budowlanym. Ma byc projektant i projekt wiec to sie pokrywa z Twoimi słowami a co do wymaganych papierków skierowali mnie do wydzialu w budownictwie w starostwie. Tam mi zaś powiedziano że mam zrobić szkic jak to wyglada teraz i jak bedzie wygladac po i taki wniosek złozyć. I tyle. Ergo wiem tyle samo co wcześniej Chyba ze projektem przebudowy nazwiemy to co mam zrobić czyli te szkice przed i po pracach Czyli wydadzą zezwolenie na Twoje zgłoszenie - czyli też formalnie będzie ok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts