mojer 24.02.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 WitamDzisiaj byłem z instalatorem na budowie by zaznaczył mi miejsca na nawiewy/wywiewy na stropie. Przy planowaniu instalacji zaskoczył mnie sugerując by w łazienkach nie dawać wywiewów WM, zamiast tego sugerował połączenie łazienek wspólnym kanałem z wentylatorem kanałowym - wyrzut z tego kanału w kanale wentylacyjnym komina (będzie kominek).Argumentował, że w okresie letnim będę mógł wyłączyć rekuperację, zaś zapachy łazienkowe nie będą się rozchodziły po domu. Szczerze mówiąc sam nie wiem co myśleć o takim pomyśle. Co Wy sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.02.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Myślę, że nie masz szczęścia do instalatora który łamie wszelkie zasady instalacji wentylacyjnej z odzyskiem ciepła. Podstawową zasadą jest szczelność domu a "on" już w założeniu łączy coś co chyba sam uznał za słuszne i wprowadza w życie własne teorie.Może by sobie poczytał, zapoznał się i później nazywał się "Instalatorem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 warto też aby zapoznał się z przepisami. Bo one zakazują łączenia różnych typów wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.02.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 podziękuj mu serdecznie i zaproś żeby zaczął wy.... oddalać się w bliżej nieznanym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 24.02.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Witam zaś zapachy łazienkowe nie będą się rozchodziły po domu. to jest z@j3bi5te stwierdzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.02.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Jakiegoś głodnego rottweilera w domu nie masz, by się z gościem w berka..gryzionego pobawił? Jeszcze napisz, że to instalator z papierami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojer 24.02.2021 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Rottweilera brak, ale owczarek szkocki jest na pokładzie. Instalator papiery ma, lecz z Waszych opinii będę upierał się na normalne kanały WM w łazienkach i wywiew sterowany poprzez centralę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 24.02.2021 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Rottweilera brak, ale owczarek szkocki jest na pokładzie. Instalator papiery ma, lecz z Waszych opinii będę upierał się na normalne kanały WM w łazienkach i wywiew sterowany poprzez centralę. no mi by się teraz czerwona lampka zapaliła po tych jego pomysłach. Przeczesałbym od A do Z forum jak to powinno być prawidłowo zrobione i kontrolował gościa na każdym kroku. Żebyś nie skończył tak jak ja i poprawiał po "instalatorze z papierami" instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts