VaBenek 04.03.2021 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Cześć! Nasz dom nie jest z drewna ale chyba tu jest jednak najlepsze miejsce na to pytanie. Konstrukcja naszego salonu jest taka, ze belki poprzeczne są częścią naszej aranżacji. Drewno to modrzew, z jednej z belek wciąż sączy się żywica. Zastanawiamy się czym to teraz pomalować/zabezpieczyć/zaimpregnować, żeby nie wpływało negatywnie na samopoczucie i zdrowie (wiadomo, to w środku domu jest ) ale też, zeby nie trzeba tego zbyt często poprawiać, tym bardziej szlifować (nie bardzo wyobrażam sobie jakby to miało wyglądaćjak już będziemy tam żyć). Aha, cała powierzchnia to około 25m2 (belki 20 na 10, 5m każda) Na forum widziałem, że polecana firma to Sadolin. Firma wydaje się spoko choć droga. A jaki produkt? większość jakie widziałem były przeznaczone "na zewnątrz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 05.03.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Wewnątrz impregnować i zabezpieczać nie ma przed czym zwłaszcza że to modrzew. Można jakimś olejem najlepiej najmniej chemicznym, można czystym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VaBenek 05.03.2021 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 No to prawda ale nie będzie mi lecieć ciągle ta żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 05.03.2021 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 No to prawda ale nie będzie mi lecieć ciągle ta żywica? Będzie, urok modrzewia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VaBenek 05.03.2021 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Remiks, dzięki za podpowiedzi. Możesz polecić jakiś konkretny produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.03.2021 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Remiks, dzięki za podpowiedzi. Możesz polecić jakiś konkretny produkt? Np. czysty olej tungowy jeśli chcesz delikatnie przyciemnić drewno, pewnie litr starczy Ci na wszystkie belki. Lniany też się sprawdzi tylko ostrożnie z grubością warstwy bo nie wyschnie i będzie zbierał kurz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts