Marcinhalina 07.03.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Witam. Od 2 tygodnie z jednej ze ścian dochodzi stukanie, zazwyczaj jak idziemy spać stukanie się nasila. Jest to rytmiczny odgłos kilku uderzeń co parę sekund, jakby ktoś uderzał pięścią w ścianę, czasem głuch czasem jakby uderzenie szklanką o stół. Jeśli stukamy raz odstukuje raz jeśli kilka odstukuje kilka w tym samym rytmie co stukaliśmy. Przy długiej seri uderzeń zaczyna stukać zanim my przestaniemy, jakiś rezonans ???Dziwi nas fakt że nasila się gdy idziemy spać bez względu na godzinę. Słychać również czasami w dzień. Dom jednorodzinny piwnica, i dwa poziomy, na dole my na górze rodzice. Na naszym poziomie słychać najgłośniej. Ściana połączona z kominem wentylacyjnym nie aktywnym, u nas podłogówka i brak instalacji w ścianie, u rodziców przez ścianę przechodzą grzejniki. Sprawdzaliśmy i stuka również przy wyłączonych piecach. Może jest ktoś kto diagnozuje i jest w stanie podać i zlokalizować przyczę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulfi82 07.03.2021 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Jeśli stukamy raz odstukuje raz jeśli kilka odstukuje kilka w tym samym rytmie co stukaliśmy. Przy długiej seri uderzeń zaczyna stukać zanim my przestaniemy.... nie wiem jak inni, ale ja mam ciary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinhalina 07.03.2021 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 nie wiem jak inni, ale ja mam ciary... Wiem jak to wygląda, ale wciąż szukam racjonalnego wytłumaczenia... nie nakręcam się a stukanie powoduje raczej złość i irytację niż strach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aklettka 16.03.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Wiem jak to wygląda, ale wciąż szukam racjonalnego wytłumaczenia... nie nakręcam się a stukanie powoduje raczej złość i irytację niż strach... Nie ma co panikować na pewno jest logiczne wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 23.03.2021 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Tu pomoże jedynie "egzorcysta za niecałe trzysta...".A tak na poważnie to szukałbym zwierzątek, które sobie pomieszkują w budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.03.2021 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Złośliwy sąsiad , albo początkujący poltergeist.Gdyby nie tryb odpowiedzi to można byłoby winić jakiś kawał blachy, rynny deski stukającej na wietrze. Przy zasypianiu raczej większość wyłącza media i inne urządzenia głośne. I wtedy słyszymy cichsze dźwięki wcześniej skutecznie tłumione. Zweryfikować pogodowo.tj. kierunek wiatru etc.-emocjonalnie. tj. dobrze zbluzgać cosia/ktosia zwiększy głośność/natarczywość to raczej to drugie. Cywilne/laickie egzorcyzmy sól egzorcyzmowana msza za ktosia, nawet modlitwa własna. Wg. podań legend cudownie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.03.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Pytanie czyi rodzice? Może bawią się z Wami w kotka i myszkę? Czy występuje gdy rodziców nie ma w domu? Wyślij rodziców na rezurekcję lub ze święconką i zbadaj czy zjawisko występuje. Wiesz co to Brzytwa Okhama? Po polsku "nie mnóż bytów ponad miarę".Szukaj najbardziej prostego rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Creonix 30.11.2021 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 A w dzień jak stukasz to też odstuka? Bo wtedy to będzie znaczyć że jest jakieś echo, jeśli dzieje się to bez względu na porę dnia. Widocznie czymś ktoś z was dotyka do ściany (łóżko, kabel) co powoduje stuk a potem odbicie tej fali - ciekawe co. Na pewno nie jest to osoba która siedzi i do was stuka. A już tym bardziej nie jest to zwierzę (nie znam zwierzęcia które jest tak inteligentne by odstukać ten sam rytm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosolek15 03.09.2022 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2022 Czytając to mam ciary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.09.2022 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2022 Może to skutek szkód górniczych? Zarysowany budynek, nierówno podparty strop i reakcja na wasze poruszanie się po obciążoniu łóżka? Bez podtekstów, czysta fizyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tissol 04.08.2024 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2024 W dniu 23.03.2021 o 18:07, gnago napisał: Złośliwy sąsiad W dniu 7.03.2021 o 13:51, Marcinhalina napisał: Dom jednorodzinny piwnica, i dwa poziomy, na dole my na górze rodzice no to chyba rodzice takich żartów autorowi nie robią. Faktycznie jakiś niezwykły przypadek. Ciekaw jestem, czy nadal występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brik12b 24.10.2024 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2024 W dniu 23.03.2021 o 14:52, grv napisał: U mnie też są stukania w ścianach a czasem w meblach strzela.W nocy najbardziej. I co zrobić z tym? Pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts