GGemini 13.03.2021 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 Witam, prośba o podpowiedź / opinie związane z projektem domu. W załączeniu rzuty. Nie są to rzuty przygotowane przez architekta, a raczej nasz wariacja na podstawie jego pierwszej propozycji. Ogólny zamysł kształtu i usadowienia domu podpowiedziała Elfir (jeszcze raz dziękuję). Na czerwono granice działki. Z tym niestety mamy problem. Najbardziej nam zależało, żeby dom był jak najbliżej północno wschodniej części. Północ jest na górze rzutów. Na zachodniej granicy jest przewód średniego napięcia. Garaż w technologii lekkiej, nieogrzewany. I teraz sam projekt. 1. Żonie bardzo zależy, żeby była spiżarnia przy kuchni. Zrobiliśmy ją nad kuchnią. Niby z jednej strony fajnie bo od razu po wyjściu z garażu przechodzimy, z drugiej obawiam się o zapachy z garażu wchodzące do spiżarni i potem kuchni. 2. Niestety dużo powierzchni niejako ginie niepotrzebnie. Np łazienka na dole spokojnie by 4m wystarczyła. Z drugiej strony z chęcią bym salon powiększył. 3. Gdyby tak zmienić układ i salon zrobić od południowego wschodu udało by się zapewne lepiej pomieszczenia zagospodarować. Z tym, że taras od zachodu dużo bardziej pasuje niż od wschodu a fajnie mieć wyjście przez kuchnie. 4. Opcją jest garaż wolnostojący ale tu mocno bijemy się z myślami. Jedna z zalet domu to pakowanie dzieciaków bez wychodzenia z domu. + oczywiście tańsze podatki. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2021 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 tyle, że ja inaczej proponowałam układ garażu i domu (na odwrót) Może dlatego masz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGemini 13.03.2021 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 To prawda:). Tylko ja chcę maksymalnie odsunąć pokoje od zachodniej granicy. Gdyby nie to to po prostu bym tam standardowy dom ustawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGemini 15.03.2021 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Nieśmiało zapytam, pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts