kwiatek2379 14.03.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Cześć planuje przenieść kuchnię do salonu. Przeczytałem sporo wątków na ten temat zarówno na tym forum jak i na innych, ale większość z nich była sprzed kilku lat, a być może technologia, pomysły, warunki się zmieniły. Nie będzie problemu z przeniesieniem wody i odpływu (salon graniczny z łazienką) ale mam problem ze zrobieniem wentylacji. Podpowiedzcie proszę co można zrobić w mojej sytuacji, żeby przy późniejszych kontrolach kominiarskich bylo wszystko w porządku (blok z lat 80-tych). Pomysły które mam to: 1) podpięcie wentylacji do tej łazienkowej (jak wspomniałem salon graniczy z łazienką) 2) w salonie są okna i balkom, więc zrobienie kratki wentylacyjnej przebijąjąc się na zewnętrz - przy oknach 3) dodanie nawiewników (wiem, że to nie wentylacja) w oknach - podejrzema, że może to być jako dodatek do wszystkiego ale kominiarza interesuje tylko stricte wentylacja. Dajcie proszę znać co polecacie w mojej sytuacji i odnośnie powyższych pomysłów. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek2379 11.04.2021 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Gdybym zamontował w ścianie gdzie jest skrzydło balkonowe takie coś jak pod linkiem? Byłoby ok? Przy wizycie kominiarza też byłoby ok? https://askot.krakow.pl/pl/p/NAWIEWNIK-Z-REGULOWANA-KRATKA-WEWNETRZNA-ORAZ-KRATKA-ZEWNETRZNA-Z-SIATKA-WZG-FI100-BRAZ-305-500MM-VENTIKA/25306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2021 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 najlepiej o to zapytać kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts