Piotr1. 16.03.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Przymierzam się do zakupu nowej kosiarki bo moje 12 letnie Solo się już wysłużyło chociaż jeszcze działa. Mam działkę 750 m2 i na niej posadzone drzewa i krzewy. Powiem szczerze, że nie chce już mi się chodzić i pchać kosiarkę a oprócz tego mam problem ze stawami. W związku z tym zastanawiam się nad zakupem kosiarki na której mogę siedzieć. Chciałbym mieć sprzęt z silnikiem Hondy lub B&S. Zwróciłem uwagę na Ridery a dokładnie na taki model:https://www.alko.sklep.pl/ridery/2635-traktor-ogrodowy-solo-by-al-ko-r-7-65_8-hd.htmlMoje pytania są następujące:1. Czy silnik, który ma tylko 5,6 KM da radę ciąć i wozić 90 kg osobę? Czy nie jest za słaby?2. Czy na działce 750 m2 wywijając miedzy drzewami i krzewami nie zniszczę kołami i tak już kiepskiej trawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.03.2021 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Ma być tylko do koszenia trawy? Przy tej powierzchni czemu nie robot koszący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 16.03.2021 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Chodzi mi o urządzenie głównie do koszenia trawy i nie takie duże bo ma mało miejsca w garażu. Fajnie by było zaczepić pług do odśnieżania ale typowy traktorek kosiarka jest zbyt duży i nie tak zwrotny jak raider. Robot jest ciekawym rozwiązaniem ale mam dużego psa biegającego po ogrodzie i nie wiem co z tego robota poruszającego się po trawniku by zostało lub też wywrócony robot mógłby zrobić krzywdę psu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.03.2021 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Robot jest ciekawym rozwiązaniem ale mam dużego psa biegającego po ogrodzie i nie wiem co z tego robota poruszającego się po trawniku by zostało lub też wywrócony robot mógłby zrobić krzywdę psu. Wywrócony robot zatrzymuje się. Ale nie tak łatwo go wywrócić. Ugryźć też większość trudno - obłe krawędzie i koła schowane w nadkolach. Mój berneńczyk nie ma z robotem zwady - grzecznie się usuwa jak jedzie w jego kierunku (ale jakby się nie ruszył, to by się robot od niego odbił). Przy psie to szybciej problemem będą kupy. Ale za to jak obsikuje trawnik i nierówno rośnie, to robot ogarnia to, bo często kosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 16.03.2021 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Znalazłem jeszcze traktorek firmy MTD z silnikiem B&S o mocy 8KM w podobnej cenie. Gwarancja na ten sprzęt to 3 lata a AL-KO daje 5 lat mimo, że słabszy silnik. Który jest solidniej wykonany? https://www.mtdsklep.pl/sklep/10.kosiarka-samojezdna-mtd-smart-minirider-60-rdhe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 25.04.2021 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 AL-Ko w tym przypadku jest lepszym wyborem,chociażby z tego względu że jest produkowane w europie i w razie czego na części poczekasz 3-tygodnie a nie trzy miesiące jak w przypadku MTD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts