allucard88 18.03.2021 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Czy ktoś stosował już taki klej? Chodzi o to że położyłem na nim płytki 60x60 i czy po 3 dniach będę mógł już postawić na nich np szafki pięć itp?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.03.2021 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 W karcie technicznej stoi:Obciążenie ruchem pieszym: po 24 godz.Pełne obciążenie: po 14 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allucard88 18.03.2021 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Tak wiem czytałem, tylko że często producent podaje nad wyrost... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.03.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Tak wiem czytałem, tylko że często producent podaje nad wyrost... W takim razie testuj. Może producent sie pomylił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allucard88 18.03.2021 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 W takim razie testuj. Może producent sie pomylił.. No to inaczej co to znaczy pełne obciążenie, ile ono wynosi 25kg na metr kwadratowy 100 kg, 200 kg?. Tego producent nie podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allucard88 18.03.2021 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 A z tego co widzę to we nawet w P9 Mapei piszę to samo o obciążeniu co w innych jego produktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.03.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Czy ktoś stosował już taki klej? Chodzi o to że położyłem na nim płytki 60x60 i czy po 3 dniach będę mógł już postawić na nich np szafki pięć itp?. Pozdrawiam. Szafki czyli kilkanaście kg sztuka , jak myślę . Zrób prosty test . Weź cienki śrubokręt i spróbuj go wbić w klej . Jak ci się nie uda , to możesz stawiać szafki . Czas schnięcia / wiązania , wszystkich produktów zrobionych w oparciu o cement , zależy od warunków lokalnych . Temperatura w pomieszczeniu , wilgotność , rodzaj ogrzewania , grubość warstwy , itp . Producenci w karcie technicznej nie podają twardych danych , bo nie wiedzą tego , co pisałem . Dlatego ich zalecenia są sugestią . Chronią się w ten sposób przed odpowiedzialnością za ewentualne szkody . Używam keraflexa często i jest to bardzo dobry klej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allucard88 18.03.2021 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Szafki czyli kilkanaście kg sztuka , jak myślę . Zrób prosty test . Weź cienki śrubokręt i spróbuj go wbić w klej . Jak ci się nie uda , to możesz stawiać szafki . Czas schnięcia / wiązania , wszystkich produktów zrobionych w oparciu o cement , zależy od warunków lokalnych . Temperatura w pomieszczeniu , wilgotność , rodzaj ogrzewania , grubość warstwy , itp . Producenci w karcie technicznej nie podają twardych danych , bo nie wiedzą tego , co pisałem . Dlatego ich zalecenia są sugestią . Chronią się w ten sposób przed odpowiedzialnością za ewentualne szkody . Używam keraflexa często i jest to bardzo dobry klej . I o taką odpowiedź mi chodziło. Na tych płytkach na razie stanie tylko piekarnik bo szafki się robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allucard88 20.03.2021 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Po 3 dniach kuchnia stoi. Nic się z płytkami nie dzieje. Podłoże to żelbet gruntowany. Tak jak pisałem wszystkie kleje Mapei mają ten sam czas schnięcia wypisany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts