andrzejwilk 19.03.2021 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) Witam, w październiku ubiegłego roku zrobiliśmy fundamenty, zostały one ocieplone oraz zasypane. Zadecydowałem, że nie będziemy robić kominka. Zima się kończy, niedługo planuje zacząć dalszy etap budowy, lecz doszedłem do wniosku, ze jednak pasowałoby zrobić ten kominek Ława ma 70 cm szerokości, w miejscu gdzie ma stać komin, brakuje około 40 cm ławy. Co proponujecie? Zalać po prostu obok, czy zamonotować zbrojenie na kotwach chemicznych i połączyć? Z góry dziękuję za rady, z KB będę dopiero rozmawiał! Edytowane 19 Marca 2021 przez andrzejwilk dodanie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 20.03.2021 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Nawiercić, dozbroić solidnie na całej wysokości. Można to jeszcze razem zalać betonem z dodatkowym zbrojeniem wyżej.A może zrobić dylatację i stawiać osobno komin na nowej ławie obok. Pytaj kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.03.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 I tak wkułbym komin w ścianę nośną - zostawiłbym zamiast całych 24cm połówkę (i po drugiej stronie ściany robiłbym wyczystkę), czyli 12cm i całe 35cm tej połowy ławy masz do dyspozycji do postawienia na niej komina. Zostaje tylko pytanie, jak przewiązać teraz dobudowanie ściany fundamentowej. Masz wieniec na ścianie fundamentowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwilk 22.03.2021 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Tak, mam zrobiony wieniec na ścianie fundamentowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts