ePatrycja 19.03.2021 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Cześć,mam już ukochaną działkę, ale na pustym polu. Chciałabym na końcu działki sadzić świerki i sosny, ale jeszcze nie mam przyłączonej wody... Czy muszę czekać, aż ją podłączą? Jak często trzeba by je podlewać? Kiedy je najlepiej wsadzić, czy na wiosnę, czy na jesień? Co myślicie, będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 na jesień - gleba będzie długo wilgotna, w okresie ukorzeniania się. Na wiosnę to mogą już w maju wystąpić upały i susza. Świerki są wrażliwe na suszę. Jaki typ gleby, jak wysoko wody gruntowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.03.2021 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Najlepiej - nawet teraz . Nasze polskie drzewa przyjmują się bez problemu - najlepiej sadzić w "błotko" i podlać przez 2-3 dni - potem raz na tydzień . Wiosna to wdzięczna pora bo z reguły jest bardziej mokra niż jesień(przynajmniej ostatnio) Ja w lutym sadziłem choinkę(świerk kłujący) - świąteczną - jak co roku i ta chyba też się przyjmie:cool: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts