ManiekFelek 19.03.2021 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Witam, Co sądzicie o tym patencie ?Pomijając kwestie estetyczne (więcej anemostatów w pomieszczeniu) widzicie jakieś inne zagrożenia ? https://awentapro.pl/user/themes/abootstrap/images/dopobrania/anemostaty%20wywiewne%20VAW%20-%20karta%20produktu.pdf Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 19.03.2021 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Tak, skrzynka rozprężna służy do zmniejszenia prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManiekFelek 19.03.2021 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Tylko, że przy kanałach PE 75 celuję się w małą już prędkość strumienia powietrza (2,5 - 3 m/s), więc pytanie czy jeszcze jest coś koniecznego do rozprężenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 23.03.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 A są takie na 2x75? Po prawdzie to na 13 anemostatow u mnie tylko dwa mają dojście 1x75. Dodatkowo skrzynka jakby nie było rozbija trochę szumy w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManiekFelek 23.03.2021 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Anemostat bez skrzynki rozprężnej jest w tym systemie tylko dla 1 kanału 75.Ja u siebie (mały domek) mam maksymalnie po 2 kanały 75 na pomieszczenie i poważnie rozważam zastosowanie po 2 takie anemostat na pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 24.03.2021 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Plusem jest ewentualne łatwiejsze czyszczenie kanałów (temat dyskusyjny), minusem ryzyko hałasu. Pozostaje kwestia kasy, mega oszczędności nie będzie ale zawsze jakieś 60zl na skrzynkę w kieszeni. Jakbym miał jeszcze możliwość sprawdzenia to chętnie zweryfikował bym poziom hałasu bezpośrednio z rury z hałasem po skrzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 25.03.2021 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Ja mam tak zamontowane wszystkie anemostaty - zarówno nawiew jak i wywiew. Czyli anemostat "wsadzony" bezpośrednio w metalową rurę spiro.Działa, minusów nie widzę, choć faktycznie gdybym chciał spać przy maksymalnej wydajności centrali to szum zapewne by przeszkadzał - ale nie wiem czy to wina braku skrzynek, czy po prostu "ten typ tak ma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts