PaweL71 20.03.2021 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Dlaczego szary styropian przy klejeniu do muru jest bardziej wymagający od białego? Jest bardziej gładki? Czy nawet po przeszlifowaniu gorzej trzyma się kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 20.03.2021 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Dlaczego szary styropian przy klejeniu do muru jest bardziej wymagający od białego? Jest bardziej gładki? Czy nawet po przeszlifowaniu gorzej trzyma się kleju? Nie odpowiem dlaczego ale odpowiem, że ja nie miałem żadnego problemu z klejeniem szarego styro na ściany. Być może dlatego, że kleiłem na klej Tytan EOS i to bez kołkowania a problem moze występuje na "mokrych" klejach. Kleiłem na silikacie ale materiał na ścianach chyba nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 20.03.2021 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Niby szary styropian jest bardziej "śliski" przez dodany grafit dlatego zaleca się klejenie szarego na kleju z mikrowłóknami , ja swojego etixxa kleję na taki klej i trzyma marki kleju nie podam żeby mi nikt nie zarzucił reklamy, nie jest najdroższy ale też nie tani z marketu ps dodam że etixx ma powierzchnię szorstką bo jest z formy a nie cięty co dodatkowo wygładza powierzchnię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2021 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 PaweL71 Weź płytę białego i szarego styro, wystaw na słońce i skieruj na nie, po kolei, jaki pirometr.Zrozumiesz bez szerokiego tłumaczenia.Jest tu wątek - jak kleić szary styropian. Poczytaj go. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 20.03.2021 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Ale że nagrzany styropian deformuje się i odkleja na krawędziach? To jedyny powód problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 moi wykonawcy kleili na zwykły klej. Wydumany problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 21.03.2021 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 PaweL71 Weź płytę białego i szarego styro, wystaw na słońce i skieruj na nie, po kolei, jaki pirometr. Zrozumiesz bez szerokiego tłumaczenia. Jest tu wątek - jak kleić szary styropian. Poczytaj go. Adam M. Robiłem tak w lecie przy 30 st w cieniu , oparłem etixxa i grafitowy styropian podłogowy o ścianę z szarych pustaków keramzytowych , najcieplejszym był podłogowy a najzimniejszy etixx, był ciepły ale nie parzył, nie mierzyłem ale mógł mieć ze 40 st góra . Tak że styropian styropianowi nie równy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts