Lukasz11 21.03.2021 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Za 3 tygodnie murarz będzie zalewal strop i schody. Schody zaprojektowano jako dwubiegowe że spocznikiem. W pierwszym biegu przewidziano 10 stopni, w drugim biegu 6 stopni. Stopnie o wysokości 18,9cm i głębokości 27,1cm. Przydałby się 17. stopień, ale nie ma na niego miejsca. Niestety. Czy bardzo głupim pomysłem byłoby podzielenie spocznika w połowie i na spoczniku odrobienie stopnia? Edytowane 21 Marca 2021 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwierzaczysko 22.03.2021 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Stopnie są zdecydowanie za wysokie. Powinny mieć max 17 cm, po wyższych będzie się źle chłodzić. Moje mają 16.5 i mogłyby mieć te pół cm mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 22.03.2021 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Za 3 tygodnie murarz będzie zalewal strop i schody. Schody zaprojektowano jako dwubiegowe że spocznikiem. W pierwszym biegu przewidziano 10 stopni, w drugim biegu 6 stopni. Stopnie o wysokości 18,9cm i głębokości 27,1cm. Przydałby się 17. stopień, ale nie ma na niego miejsca. Niestety. Czy bardzo głupim pomysłem byłoby podzielenie spocznika w połowie i na spoczniku odrobienie stopnia? [ATTACH=CONFIG]454173[/ATTACH] Mądra decyzja, ale nie wiem, czy dzielić spocznik na pół czy robić coś w rodzaju zabiegowych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 22.03.2021 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 (edytowane) Pytanie co lepsze. Schody dwubiegowe ze spocznikiem o wysokosci 18,9cm, czy zabiegowe ale niższe, bo 17,7cm. Jakieś pomysły? Edytowane 22 Marca 2021 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 22.03.2021 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Pytanie co lepsze. Schody dwubiegowe ze spocznikiem o wysokosci 18,9cm, czy zabiegowe ale niższe, bo 17,7cm. Jakieś pomysły? My się zastanawialiśmy nad podzielonym spocznikiem. Pytałem na grupach i ludzie byli nawet zadowoleni. Mam jakieś fotki po zalaniu i po odróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 22.03.2021 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Tak, tylko dodając stopień (czyli obniżając wysokość stopni) automatycznie należy zwiększyć głębokość stopni. I widzę, że nie mam na to miejsca. Czyli musiałbym zamienić na schody zabiegowe. Czyli pytanie brzmi: co lepsze? Schody dwubiegowe ze spocznikiem (ale wysokie), czy zabiegowe (ale nizsze)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.03.2021 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Ze spocznikiem. Mam doświadczenie ze schodami zabiegowymi w mieszkaniu. Więc po kosultacji z KB i majstrem przerobiliśmy na dwubiegowe ze spocznikiem.Wg projektu miały 18,5 x 26, teraz mają 18 x 25, jest ich o 2 więcej, przez co "weszły" w korytarz na parterze i poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2021 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 prawie 19 cm to drabina a nie schody Masz wybór między dżumą a cholerą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 31.03.2021 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 prawie 19 cm to drabina a nie schody Masz wybór między dżumą a cholerą Niestety tak jest co radzisz? Siostra ma schody zabiegowe o wysokości 19,2cm, glebokosci 22,2 oraz szerokości 89cm. I jest z nich zadowolona, choć dla mnie to dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 01.04.2021 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 Tak, tylko dodając stopień (czyli obniżając wysokość stopni) automatycznie należy zwiększyć głębokość stopni. I widzę, że nie mam na to miejsca. Czyli musiałbym zamienić na schody zabiegowe. Czyli pytanie brzmi: co lepsze? Schody dwubiegowe ze spocznikiem (ale wysokie), czy zabiegowe (ale nizsze)? A może policz sobie z tego wzoru na wygodne stopnie i ten podzielony spocznik jednak da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 01.04.2021 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 Zabiegowe to nie problem. Podziel spocznik na 3 stopnie i będziesz zadowolony. Ja mam stopnie do 17,5cm i to jest maks moim zdaniem. 19cm to dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 01.04.2021 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 Czyli pytanie brzmi: co lepsze? Schody dwubiegowe ze spocznikiem (ale wysokie), czy zabiegowe (ale nizsze)? Ze spocznikiem zawsze lepsze. Ile razy u kogoś muszę po zabiegowych chodzić to mnie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts