Ghost1982 23.03.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Witam Nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć opisu takiej sytuacji. Od kilku lat wynajmuję mieszkanie. Właścicielowi pozostało jeszcze trochę kredytu do spłaty jednak wspominał mi, że najprawdopodobniej będzie chciał je sprzedać. Za to ja przez lata sumiennie też odkładałem sobie gotówkę. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to będę chciał odkupić to mieszkanie i być może jeśli jeszcze trochę dozbieram to za gotówkę, bez kredytu, bo nie będę musiał go brać. Jak rozwiązać tę sprawę formalnie skoro właściciel ma jeszcze kredyt do spłaty? Czy jest to w ogóle możliwe? Czy bank będzie próbował przenieść na mnie własność i mi kazać spłacać kredyt zamiast umożliwić mi płatność całości z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2021 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 zalezy jak jest umowa kredytowa skonstruowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghost1982 26.03.2021 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 A czy mogę przelać na raz konta bankowego tak dużą kwotę czy bank może robić problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.03.2021 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 A czy mogę przelać na raz konta bankowego tak dużą kwotę czy bank może robić problemy? Jeżeli "tak duża kwota" jest na koncie to możesz bez problemu przelać taką kwotę. Może nie przez konto internetowe a osobiście w placówce banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts