krispl 30.11.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Potrzebuję zakupić dobry ogrzewacz gazowy do wody do łazienki i kuchni . Co wybrać Vaillant atmoMAG XI (nowy model) czy też Junkers WRP 11B ? Oba modele ładnie wyglądają i mają dobre parametry techniczne. Cena prawie ta sama 1060 i 1040 zł. Co wybrać ? Kto może polecić któryś z modeli i podzielić się doświadczeniami ? Może serwis się wypowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 30.11.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 ja wybrałem Vaillanta, bo ma w logo zajączkaa Junkers produkował Stukasy poważnie chcę przez to powiedzieć, że to wszystko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 01.12.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Tu servis Vailanta: Nasze piece sa super, reszta to kupa! Tu servis Junkersa: Nasze piece sa super, reszta to kupa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.12.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 sprawdz jeszcze aristona (kiedys to byl moj typ) albo wybierz "nowy model" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 01.12.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Tu servis Vailanta: Nasze piece sa super, reszta to kupa! Tu servis Junkersa: Nasze piece sa super, reszta to kupa! To może ja dopiszę że NIE MA i zapewne NIE BĘDZIE kotła, podgrzewacza itd naj, najlepszego. Jest to niemożliwe. Przy wyborze urządzeń danej firmy decyduje marketing, zaufanie do danej marki, oczywiście cena, popularność danej marki w regionie, dostępność serwisu w pobliżu, i dodałbym jeszcze od siebie sposób przedstawienia zalet danego urządzenia przez sprzedawcę lub instalatora. Wkurza mnie to gdy ktoś mówi że jego produkt - urządzenie jest super a reszta to ... Najlepiej wychodzi się na tym że nie mówi się źle o konkurencji i nie krytykuje się wykonawców (instalacji) stwierdzeniem "Panie ale to oni spiep..." Ze swojego doświadczenia wiem że ilu by nie było instalatorów każdy wykonałby instalację inaczej i na pewno lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.12.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Ja bym wybrał taki, którego serwis jest najbliżej. Po co potem słuchać, przez tydzień , że są korki i nie ma jak dojechać A tak przyprowadzisz najwyżej gościa za ucho. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 01.12.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Najlepiej kupować u gościa który instaluje i ma autoryzację kilku producentów. A tak zrobiłem i dzieki temu nie wybrałem własnie junkersa. Spec u którego kupowałem kociołek odradzał mi junkerca kondensacyjnego gdyż stwierdził że sz z nim kłopoty w trakcie serwisu od kiedy produkcja został przeniesiona do Portugalii. Coś tam w nich pada i to ponoć przeważnie zaraz jak gwarancja się skończy. Ale oczywiście jesli chce to Junkersa może mi zainstalować ale żeby potem nie było że mnie nie ostrzegał. Jest to opinia nie moja tylko fachowca ile w tym prawdy tego nie wiem ale na pweno tak opinia nie była podyktowana jakimiś względani ekonomicznymi czy też chęcią uzyskania wiekszego zysku. Acha mam Vaillanta kondensata Ecoteca za chyba cos 3,5 tys. po rabacie 20% i w promocji jesiennej 2003r.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 01.12.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Do poczytania http://polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1204538&MP=2 Sprzedwca wymyślił bajeczke o Portugalii, żeby sprzedać tego junkersa, bo od niego miał pewnie większą kase. Wielkie firmy chcą zepsuć sobie markę i wypuszczają psujący się produkt - nie wierze w to. Jak ktoś chce wiedzieć który produkt jest naprawdę dobry (niezależny z jakiej dziedziny) niech szuka w niezależnych grupach konsumenckich za granicą, które robią w miare obiektywne testy porównawcze. Są no-profit i dlatego są w miare obiektywne w ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 01.12.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Tykson1 Gdybym znał temat tylko z jednej reki to pewnie bym tak pomyślał że ma wiekszy rabat i może więcej kasy dostać. Tak jakoś dziwnym trafem się stało że mój kumpel miał Junkersa niedawno kupionego i mu sie sypna . Ja równiez miałem kiedyś Junkersa i nie moge zbyt wiele dobrego o nim powiedzieć. Co prawda był to tylko przepływowy podgrzewacz wody ale w tej klasie urzadzeń Czeska Mora i Polski Termet już były od niego lepsze.Oczywiście nie zniechęcam do Junkersa bo sam mam Vaillanta. Jak na razie odpukać moja opinia o Vaillancie jest pozytywna. Wada jaka widzę to pompa która ma tylko 2 biegi mogłaby mieć 3. Następna sprawa mogąca być wada dla osób niezbyt znajacych sie na sprawach regulacji duża liczba parametrów do ustawienia na regulatorze. Może to powodować że jak źle sie ustawi to będzie albo duży przepał albo za zimno. Mnie to pasuje bo lubie sam decydowac co jak ma działać i potrafię nad tym zapanować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 01.12.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Nie można wierzyć w bajki opowiedziane przez różnych ludzi - i tu i tu trafiąj się "pewne egzemplarze" jak chociażby (bez urazy) mercedesy S-clasy patrznp.motoryzacja w interii.Piece dobiera sie wg własnego uznania i podpowiedzi znajomych - oczywiście intensywna reklama tez robi swoje bo zostaje w naszej poswiadomości.Ja juz zdecydowałem i chodż jeszcze nie kupiłem to jestem przeświadczony o trafności mojej decyzji i tak właśnie ma zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts