MarcinSz1980 27.03.2021 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 W zeszłym roku położyłem przed domem kostkę brukową a na części kratkę parkingową i wysiałem trawę (ok.40m2). Teren stanowi częściowo podjazd do garażu. Trawa wyrosła słabo, wyglada to słabo. Kratka spełnia swoją rolę. Zastanawiam się, czy możliwe jest położenie na tą kratkę trawy z rolki, aby mieć od razu porządną trawę, czy coś takiego się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2021 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 To raczej kłopotliwa sprawa bo trawa z rolki z reguły jest bardzo zwarta korzeniami i trzeba by wycinać w każdy otwór, położenie jej spowoduje że cześć korzeni nie będzie miała styku z ziemia, a to spowoduje jej przesuszenie - o również się zniszczy..Zasil- nawozem dobrze to co posiałeś, dosiej dobrym gatunkiem traw - trawa również wymaga trochę czasu, tym bardziej, że na pewno nie wszystkie nasiona wzeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2021 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 a podlewasz tam tę trawę w kratkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinSz1980 29.03.2021 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 wydaje mi się, że problem może być nadmiar wody, która nie ma gdzie gdzie odejść, choć ziemia pod kratką została wybrana i nawieziona porządna. Tak jakby trawa była przegnita. Wyglada to niestety po zimie fatalnie. Prawie zupełny brak trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 co znaczy porządna?torf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts