Andrzej2021 27.03.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Witam mam pytanie czy ścianki działowe powinny być podmurowane do samego stropu, czy powinna zostać wolna przestrzeń pomiędzy stropem a ścianką. Czy jak się wymuruje do samego stropu to ścianki mogą pękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.03.2021 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Zostawiasz szparę, którą wypełniasz sznurem konopnym np. Ja wypełniłem styro i pianą. nic się nie dzieje, ale to zależy od ugięcia samego stropu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.03.2021 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Pandzik, jak wysoka jest szpara? U mnie sięga nawet 3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.03.2021 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Witam mam pytanie czy ścianki działowe powinny być podmurowane do samego stropu, czy powinna zostać wolna przestrzeń pomiędzy stropem a ścianką. Czy jak się wymuruje do samego stropu to ścianki mogą pękać? Strop nie może opierać się na ściankach działowych. Musi być pozostawiona szczelina dylatacyjna o której pisał wyżej kolega @pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.03.2021 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Pandzik, jak wysoka jest szpara? U mnie sięga nawet 3,5 cm. Jak Ci wyjdzie. U mnie zwykle uzupełniali ścinkami silki ok 2cm i pianą. Na to poszedł tynk , wyrobione to jest do stropu filigran, który mam odkryty. Do dziś ani jednej ryski nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts