macdro 28.03.2021 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Zamierzam wybudować dom na działce numer 416 (planowany dom oznaczony na zdjęciu kolorem niebieskim). Mam pytanie co do formalności związanych z przyłączem prądu do działki.Mianowicie słupy przesyłowe (oznaczone na mapce na kolor czerwony) są za drogą gminną w stosunku do mojej działki. Istnieje możliwość przyłącza prądu do działki (kolor żółty) poprzez działkę rolną sąsiadującą 388 lub przez drogę gminną 393.Czy w takiej sytuacji podpisując z Tauronem umowę o dostawę prądu oni załatwiają formalności z gminą i domyślnie idzie prąd wzdłuż drogi gminnej, czy może ja powinienem załatwiać służebność z właścicielem działki numer 388? Link do planu: https://ibb.co/JnBphhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 W jaki sposób i gdzie zostanie wykonane przyłączę lezy to po stronie ZE Tauron, o to nie musisz się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.03.2021 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Czy w takiej sytuacji podpisując z Tauronem umowę o dostawę prądu oni załatwiają formalności z gminą i domyślnie idzie prąd wzdłuż drogi gminnej, czy może ja powinienem załatwiać służebność z właścicielem działki numer 388? "Oni" wszystkim się zajmują. Jak działka 393 jest własnością gminy (nie mylić ze statusem drogi w MPZP) to nie powinno być problemów. Ale jak 393 jest prywatną własnością albo jeszcze gorzej współwłasnością - to może być problem (a na pewno długo to potrwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts