PabloPn 02.04.2021 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Witam wszystkich. Z góry zaznaczam że moja wiedza w tym temacie jest bliska zeru. W skrócie opisując całą sytuacje. Kupiłem bliźniaka od dewelopera. Ostatnio postanowiłem położyć folie kubełkową przy fundamentach ponieważ widziałem jak to zrobił deweloper. Zdjęcia przedstawiają całą sytuacje jak to wygląda obecnie. Martwi mnie że jak wybiorę nagromadzoną wodę widać wypływającą wodę od strony fundamentów. Po osiągnieciu pewnego poziomu wody ruch wody ustaje. Co tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.04.2021 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Badań geotechnicznych nie przekazał? Okolica jest zmeliorowana? To dwie sprawy do sprawdzenia (czy nie przerwał melioracji i czy woda gruntowa nie jest wysoko). Wody nie wybieraj, bo napływając podmywa fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 03.04.2021 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Szklana kula mówi, że fundamenty obsypane są piachem a grunt rodzimy to glina.Patrz wyżej. Kaizen ma skilla w te klocki - sporo trafnych wpisów popełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts