Arwz 04.04.2021 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Sytuacje mam następującą, że na potrzeby PnB domu: uzyskałem zgodę na lokalizację zjazd zmiana zagospodarowania terenu przyległego do drogi w lokalizacji mam napisane, że zgoda jest na warunkach: 1. szerokość zjazdu 4m 2. podbudowa z kruszywa łamanego (0-32) o grubości min. 15 cm. 3. nawierzchnia z kostki betonowej szarej o gr. 8 cm na podsypce cementowo-piaskowej o grubości min 5 cm oraz warstwa mrozoochronna z pospółki o grubości min. 15 cm 4. Opracowanie projektu technicznego zjazdu zgodnie z wymogami określonymi w rozporządzeniu. Projekt po wykonaniu wymaga uzgodnienia w Wydziale Infrastruktury. 5. Wybudowanie przepustu pod projektowanym zjazdem w pasie drogowym 6. Uzyskanie, przed przystąpieniem do robót w pasie drogowym, zezwolenia na zajęcie pasa drogowego. Moje pytania to: 1. kto (z jakimi uprawnieniami o ile są konieczne) wykonuje projekt techniczny zjazdu? 2. na działce po "mojej" stronie znajduje się rów. Jak widać na załączonej mapce raz jest on oznaczony jako W (rów) raz jako Wp (woda płynąca) raz go nie ma a potem się pojawia. Czy dobrze rozumiem, że przepust w pasie drogowym to nie ten rów tylko po stronie drogi mam wybudować ten przepust? Przy okazji jak może ktoś wie z jaką instytucją rozmawiać by ew. usunąć ten rów? Jak rozumiem następne kroki to: 1. projekt zjazdu 2. uzgodnienie z wydziałem infrastruktury 4. pozwolenie na zajęcie pasa ruchu 5. budowa 6. odbiór Coś przeoczyłem? Ile z tego można załatwić w ramach budowy domu? Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Arwz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.04.2021 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Zlecasz projektantowi z uprawnieniami (organizacja ruchu i drogi) i załatwi ci problem. Niektórzy mają też wykonawstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrykSZ 12.04.2021 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Jaka lokalizacja?Jestem w stanie pomóc w sprawie zjazdu i organizacji ruchu.Wykonuje takie prace projektoweProszę o tel. 517181753 PozdrawiamPatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts