Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prośba o pomoc w aranżacji - pokoje dzieci

PrzemekKRK

Recommended Posts

Czesc,

Piszę z konta mojego męża, proszę o pomoc i ocenę układów funkcjonalnych, które dla 2 pokojów dzieci w naszym domu, obecnie SSZ.

Pokój 2 okna skierowane na południe, pokój 1- wschód. Wybrałam kilka układów, które wydają mi się najsensowniejsze, proszę Was o spojrzenie i krytyczne uwagi, być może ktoś dostrzeże coś, czego nie widzimy :). W pokoju 2 biurko do pozostawienia po tej stronie, jak w naszych opcjach - ta część jest po prostu jaśniejsza. Całą resztę można zmieniać. Po wykończeniu w najniższych punktach pokojów ok 70 cm od podłogi do stropu. Projekt z wymiarami i zdjęcia :

https://drive.google.com/drive/folders/1LhHOPyGrxDzF6t1CAAueo6lLWDu7dX2N

A układy, które nam się udało wymyślić:

Jakie oświetlenie wrzucić na skosy (będzie sufit podwieszany kg)? Do płotwi, która będzie widoczna, planujemy zamontować od spodu halogeny, ale co na sam sufit - oprawy led? Widzicie tam jakieś lampy?

Bardzo dziękuję za pomoc,

Aga

pokój od południa.jpg

pokój od wschodu.jpg

Elfir, dziękuję Ci bardzo, że bezinteresownie poświeciłaś czas na nasze pokoje. Tym bardziej, że są to rozwiazania, na które nie wpadliśmy, a mieliśmy wrażenie, że wykorzystaliśmy wszystkie istniejące warianty, a okazuje się, że niekoniecznie. Jeśli chodzi o pokój od wchodu, przeszkodą w zaproponowanej aranżacji mogą okazać sie drzwi na balkon, o szerokosci 80cm (chyba) - mogą haczyć o łóżko. Drzwi stanowią drugi segment okna od lewej strony, patrząc od strony pokoju, i otwieraja sie na prawą stronę.

Dodatkowo, chciałabym wykorzystać przestrzeń przy najwiekszym spadzie na jakieś półki, ale zdecydowanie przemyślę Twoją aranżację - muszę podjechac na budowę i wyobrazić sobie wszystkie układy na miejscu.

Aranżacja pokoju od południa takze jest ciekawa, obawiam się trochę biurka w niskim kącie, ale zawsze można je dosunąć do dużego okna. Bardzo mi sie podoba zabudowa komina półkami. Jeszcze raz dziękuję:)