kulibob 20.05.2021 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Ciekawe czyy to nie czarny łabądek . Tego co musi nadejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 20.05.2021 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Mam trochę bekę z tego. ja też mam bekę. Od dawna. Pisałem wam, jaki jest u mnie koszt wykopania 1 Ethereum - bo to Ethereum się kopie kartami graficznymi? W zależności od trudności i ruchu w sieci może się wahać od 200-250$. Sami policzcie sobie, czy jak kurs ETH spadł z ponad 4000$ do 1800$ a teraz się zatrzymał w okolicy 2500-2600$ ile straciłem.... Nie chce się chwalić ale o poziomie wsparcia na 30k pisałem kilka dni temu Pogratulować. Aż takiego spadku, to się nie spodziewałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.05.2021 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Nie chce się chwalić ale o poziomie wsparcia na 30k pisałem kilka dni temu [ATTACH=CONFIG]456605[/ATTACH] Osobiście nie dawałem wiary, że przy spadku do 30k BTC się dźwignie i utrzyma w hossie - w sumie powrót do wzrostów stoi cały czas pod znakiem zapytania. To, że ten rynek oparty jest w 95% na spekulacji to było wiadomo, ale takiej rzezi jak wczoraj to niewielu się spodziewało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.05.2021 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 I co wam mówi myślenie magiczne ? Sorry AT. Taki zjazd to na swoim portfelu miałbym jakby chyba Wielki Kryzys nadszedł.Krypto uniemożliwia stosowanie AF, teorii portfelowej(dywersyfikacji sektorowej) czy inwertowania długo terminowego które zmniejsza ryzyko.Opiera się na hazardzie bo spelulacją trudno to nazwać i wierze że nie regulowane rynki przetrwają.Technologia blockchain jest ok, nieregulowane giełdy krypto to szit w większości dla frajerów, bo skończy się jak zawsze dla takich rzeczy. I gadanie że teraz będzie inaczej raczej nie zadziała jak poprzednio nie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 20.05.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Na rynku "crypto" nazywa się to "korekta" Albo "konsolidacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 20.05.2021 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Osobiście nie dawałem wiary, że przy spadku do 30k BTC się dźwignie i utrzyma w hossie - w sumie powrót do wzrostów stoi cały czas pod znakiem zapytania. To, że ten rynek oparty jest w 95% na spekulacji to było wiadomo, ale takiej rzezi jak wczoraj to niewielu się spodziewało. Ale nie był żaden zjazd wart uwagi. Gdyby zjechało do $6000 to byłby zjazd. Dow Jones, na początku w 1929 zjechał z ok 400 do 40 w ciągu niecałych 4 lat. Jak wyglądał zjazd naszego WIG na początku? Podobnie. BTC jest również "na początku", Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.05.2021 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Za WIG stała jakaś wartość giełdowych spółek (lepsza lub coraz gorsza) oraz wiara giełdowych inwestorów w giełdową grę i możliwość szybkich zysków. Zyskali nieliczni.Za BTC stoi wiara posiadaczy BTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.05.2021 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Za WIG stała jakaś wartość giełdowych spółek (lepsza lub coraz gorsza) oraz wiara giełdowych inwestorów w giełdową grę i możliwość szybkich zysków. Zyskali nieliczni. Za BTC stoi wiara posiadaczy BTC. w tym cała zabawa, ze nie ma wartości a jest wciąż tyle wart. Ale tylko dlatego ze ludzie traktują krypto jak akcje. Wszystko ma pokrycie w czymś materialnym. Waluty w zlocie a akcje w nieruchomościach. to daje zabezpieczenie, ze odzyskasz chodzby 1zł. A z krypto? Nic 0. Jak zacznie się sypać - trzeba spierdzielać. Gorzej jak giełda zrobi Cie w bambuko i się wysypie niby Tak jak np. Kraken. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.05.2021 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Ale nie był żaden zjazd wart uwagi. Gdyby zjechało do $6000 to byłby zjazd. Dow Jones, na początku w 1929 zjechał z ok 400 do 40 w ciągu niecałych 4 lat. Jak wyglądał zjazd naszego WIG na początku? Podobnie. BTC jest również "na początku", Mówisz o wielkim kryzysie z przed prawie 100l co ciągnął się wiele lat. Zjazd na BTC był bez powodu nic się nie stało a tu spory spadek. Stosując selekcję spółek (dywersyfikacja sektorowa i korelacja )plus obligacje i surowce zapinasz to w Modern Portfolio Theory - Markowiza znaczaco to ogranicza zjazdy . Dopóki Krypto nie będzie regulowane (np Bianance przejmie np NYSE, lub powstanie jakiś odłam na GPW) i krypto będą musiały spełniać określone wymogi aby wejść do obiegu. To to zabawa dla frajerów gorsze od Forexa. Ktoś "Was" równo wydoi a obecne krypto spadną do zera zawsze takbyło jest i będzie. ak to się rozwineło przez głupie dzieciaki które musza mieć zysk tu i teraz i 1000%. Realne średnioroczne zyski kapitałowe to ok 10% wiadomo są lepsze i gorsze lata ale takie sa realia. Jak myślicie skąd wzrosty po 10000% ? Z frajerów, toria większego głupca Edytowane 20 Maja 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 20.05.2021 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.05.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Widzę, że co poniektórzy mają ostry ból pupki, bo przespali dobry moment i ominęły ich łatwe pieniądze. Czym jest 50% dump z wczoraj jeśli ktoś zrobił na krypto kilka tysięcy % i zrealizował zyski chociażby z niewielkiej części. Waluty w zlocie a akcje w nieruchomościach. to daje zabezpieczenie, ze odzyskasz chodzby 1zł. A z krypto? Nic 0. Już od lat 70-tych amerykański $ nie ma pokrycie w złocie, z resztą już wcześniej sukcesywnie parytet złota było zmieniany, a przy obecnym dodruku jego siła nabywcza poleci na łeb na szyję niczym bitcoin przy pęknięciu bańki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.05.2021 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Już od lat 70-tych amerykański $ nie ma pokrycie w złocie, z resztą już wcześniej sukcesywnie parytet złota było zmieniany, a przy obecnym dodruku jego siła nabywcza poleci na łeb na szyję niczym bitcoin przy pęknięciu bańki. i czy Ty to poważnie chcesz porównywać $$ do BTC? Jak żart to ok, ale beznadziejny BTC to fanaberia. Można się pobawić ale trzyba wyjść kiedy trzeba i zapomieć. Taki tam eksperyment - czy ludzie będą płacić za coś co nie istnieje. Wniosek? Nie potrzebne pokrycie w złocie walutom wersja cyfrowa jest nader wystarczająca. Taka czeka nas przyszłość. Ale nią nie będzie BTC. coś podobnego w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.05.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 i czy Ty to poważnie chcesz porównywać $$ do BTC? Jak żart to ok, ale beznadziejny Żarty to Ty zacząłeś twierdząc że waluta ma pokrycie w złocie, a akcje w nieruchomościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.05.2021 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Widzę, że co poniektórzy mają ostry ból pupki, bo przespali dobry moment i ominęły ich łatwe pieniądze. Czym jest 50% dump z wczoraj jeśli ktoś zrobił na krypto kilka tysięcy % i zrealizował zyski chociażby z niewielkiej części. Już od lat 70-tych amerykański $ nie ma pokrycie w złocie, z resztą już wcześniej sukcesywnie parytet złota było zmieniany, a przy obecnym dodruku jego siła nabywcza poleci na łeb na szyję niczym bitcoin przy pęknięciu bańki. Rozumiem że to do mnie. A w czym ma pokrycie bitcoin? USD, EURO.... mogę wymienić na wszystko po przewidywalnym kursie. A 1BTC teoretycznie może na bułkę nie wystarczyć. Akcja ma pokrycie w wartości księgowej co prawda ostatni jestes w kolejce w razie bankructwa. Jednak jak mówiłem dywidenda plus teoria portfelowa. Upadek jednej firmy w portfelu nie wiele znaczy, Majątek ETFa fizycznego nie wchodzi w masę upadłościowa trochę inaczej z syntetykiem. Konto maklerskie i bankowe ma gwarancje bankowe. Spółki sa pod nadzorem KNFu . A krypto Co ? Edit : Inie ma bólu dópy w czerwcu powinienem dostać 3 dywidendy w realnych wymienialnych na towary lub reinwestowanych pieniądzach Edytowane 20 Maja 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.05.2021 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Żarty to Ty zacząłeś twierdząc że waluta ma pokrycie w złocie, a akcje w nieruchomościach ehh... spoko każde państwo zagwarantuje Ci, że cokolwiek i kiedykolwiek kupisz za BTC, tak? to trzymaj je I żyj sobie w świecie w którym stawiasz na równi BTC i waluty oficjalne i nadal uważaj, że one też nie mają WCALE pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 20.05.2021 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.05.2021 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Mój kolega "kopał" BTC swego czasu przy pomoce jednego PC-ta kiedy BTC był po $1. Wykopał ich 100 i sprzedał na pierwszej górce po $1000. Do dzisiaj nie może tego zapomnieć. i czego to dowodzi? Ja też tak miałem, ale Mamie komputer za głośno chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 20.05.2021 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 25.05.2021 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Ciekawe wygląda na to że cały blockchain ( w tym BTC) może być zagrożony : https://www.zerohedge.com/crypto/google-aims-commercial-quantum-computer-2029-what-would-do-bitcoin "Current scientific estimations predict that a quantum computer will take about 8 hours to break an RSA key, and some specific calculations predict that a Bitcoin signature could be hacked within 30 minutes. " "But if quantum computers ever become fast enough, the security of the entire blockchain will melt down." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 27.05.2021 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 https://strefainwestorow.pl/artykuly/bitcoin/20210526/ethereum-bitcoin-goldman-sachs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts