JTKirk 08.04.2021 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 tak, można też inaczej - spotkałem się tym też weryfikacje na wszystkich potrzebnych giełdach na DO, a potem zgłoszenie zagubienia dokumentu i wyrobienie nowych dokumentów Dla chcącego nic trudnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 08.04.2021 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Lepiej już na paszport bo w Polsce na paszport kredytu nie zaciągniesz. P.S Ile czasu czekałeś na Ladgera? Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez marcin225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 12.04.2021 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Zaczyna się na ostro - programowalny pieniądz już za pasem. https://cyfrowa.rp.pl/technologie/61783-chiny-wprowadza-w-pieniadzach-date-waznosci-niepokoj-usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 13.04.2021 03:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Lepiej już na paszport bo w Polsce na paszport kredytu nie zaciągniesz. P.S Ile czasu czekałeś na Ladgera? szybko przyszedł, ale zamawiałem u polskiego dystrybutora - Flying Atom Swoją drogą - powtórzę się, ale warto...niech nikt przez przypadek nie mysli o koparce...ostatnio sprawdzałem historyczne dane - trudość rośnie cały czas masakrycznie - jak ktoś kupił sprzęt pół roku temu, to sprzęt już sie spłacił, ale jak ktoś kupi teraz po zawyżonych mocno cenach, to za jakis czas zniechęcony sprzeda ze stratą. urobek teraz a pół roku temu to 50% róznicy przy tej samej mocy....na razie rekompensuje to częściowo cena, ale jak cena przestanie rosnąć, to będzie płacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.04.2021 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Swoją drogą - powtórzę się, ale warto...niech nikt przez przypadek nie mysli o koparce...ostatnio sprawdzałem historyczne dane - trudość rośnie cały czas masakrycznie - jak ktoś kupił sprzęt pół roku temu, to sprzęt już sie spłacił, ale jak ktoś kupi teraz po zawyżonych mocno cenach, to za jakis czas zniechęcony sprzeda ze stratą. urobek teraz a pół roku temu to 50% róznicy przy tej samej mocy....na razie rekompensuje to częściowo cena, ale jak cena przestanie rosnąć, to będzie płacz... Trudność to jedno, ilość maszyn w sieci rośnie regularnie od jakiegoś czasu. W ciągu ostatnich dni mamy natomiast wyraźny spadek ruchu w sieci, co przekłada się bezpośrednio na niższe opłaty transakcyjne i niższy Block Reward dla górników. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 13.04.2021 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 ruch w sieci spadł, bo ludzie zmęczeni wysokimi opłatami transakcyjnymi poszli do konkurencyjnych sieci (np. BSC) Wszystko się w naturalny sposób reguluje...może się okazać, że EIP1559 nie będzie potrzebny Ja nie wyobrażam sobie robić analizy opłacalności zakupu - bazując na ruchu w sieci....no ale to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.04.2021 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Ja nie wyobrażam sobie robić analizy opłacalności zakupu - bazując na ruchu w sieci....no ale to ja To jasne, o takie rzeczy to trzeba by do wróżki się udać. Ostatni czas upływa pod znakiem konsolidacji na BTC, która nie generuje dużego ruchu kapitału. Jest szansa, że w najbliższych dniach się to zmieni i będą dość spore dynamiczne ruchy na BTC (tylko nie wiadomo czy w górę czy w dół ), co przeniesie się na ethera i polecą tłuste bloki, ale wiadomo o uzyskach kopania ETH z grudnia można jedynie pomarzyć. W chwili obecnej ceny GPU sięgają 3 krotnej wartości cen z 2020r., w mojej opinii już przy 1,5-2 przebitce cenowej, pakowanie się w koparki to spore ryzyko utopienia kasy. Moje zabawki już się zwróciły, powoli zaczynam wyprzedaż, w okresie bessy wolę już dokupić na dołku monety które mnie interesują, zamiast kopać na granicy opłacalności, zwłaszcza, ze ostatnio coraz częściej się słyszy, że ETH przejdzie na PoS jeszcze w tym roku. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 13.04.2021 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 nie wiem czy słusznie, ale zamiast sprzedawać teraz koparki z olbrzymim zyskiem, to wolę jednak dojechać nimi do POS. Na chwilę obecną wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, niż sprzedawanie sprzętu teraz. Aa może i wtedy nie będę ich sprzedawać, bo dla kart NV zawsze była dobra alternatywa do kopania - aktualnie jest to CFX. Prąd mam na tyle tani - że granica opłacalności raczej mi nie grozi, a planuję dalszą rozbudowę PV... A na dołku bessy, to zamierzam zrobic znaczące zakupy - tak coinów jak i sprzętu od tych, co teraz kupują Z moich doświadczeń z kopania na dołku bessy, to jest to bardzo dobry moment na kumulację coinów...co kto lubi, jedni wolą tanio kupić coiny, inni wolą tanio kupić sprzęt...ja planuje i jedno i drugie Jak widzisz, są dynamiczne ruchy, ale ruch w sieci wzrósł nieznacznie...pewien rozdział można uznać za zamknięty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.04.2021 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Jak widzisz, są dynamiczne ruchy, ale ruch w sieci wzrósł nieznacznie...pewien rozdział można uznać za zamknięty.... E tam póki co tylko pierdnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.04.2021 03:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 ETH w parze do BTC robi dobrą robotę...coraz lepiej się to zapowiada na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 16.04.2021 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 i to mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 17.04.2021 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Przy takich zawirowaniach cenowych na rynkach ruch w sieci wzrata na jakiś czas...normalna rzecz, wczoraj to się nałożyło ze spadkiem trudnościhttps://www.coinwarz.com/mining/ethereum/difficulty-chartpewnie jakieś poole mają problemy po forku...niestety, ale trudność będzie dalej rosła, a lipcowy EIP1559 załatwi resztę...swoją drogą - nie ma się co ekscytować tym co WTM pokazuje, tylko trzeba patrzeć jakie konkretne bloki wpadają na poolu na którym się kopie. Bo miałem już sytuacje, że był duży ruch w sieci, ale pool w tym czasie nie znalazł wielu bloków i w ogóle nie było widać, żeby urobek się zwiększył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.04.2021 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 17.04.2021 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Przy takich zawirowaniach cenowych na rynkach ruch w sieci wzrata na jakiś czas...normalna rzecz, wczoraj to się nałożyło ze spadkiem trudności https://www.coinwarz.com/mining/ethereum/difficulty-chart pewnie jakieś poole mają problemy po forku...niestety, ale trudność będzie dalej rosła, a lipcowy EIP1559 załatwi resztę... swoją drogą - nie ma się co ekscytować tym co WTM pokazuje, tylko trzeba patrzeć jakie konkretne bloki wpadają na poolu na którym się kopie. Bo miałem już sytuacje, że był duży ruch w sieci, ale pool w tym czasie nie znalazł wielu bloków i w ogóle nie było widać, żeby urobek się zwiększył... To co pokazuje WTM ma dosyć dobre odwzorowanie na poolu dla którego kopię tj. Ethermine. Cały czas nie uważam aby zawirowanie cenowe były teraz jakieś kosmiczne, te dopiero przed nami jak pojawią się większe wolumeny na giełdach. Po 20-tym lutego przy spadku BTC ok. 25%, (na altach 30-40%) ruch był taki, że wypłatę miałem po 2x krótszym czasie niż średnio. (BR na WTM sięgał do 10-15). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 21.04.2021 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 ETH w parze do BTC robi dobrą robotę...coraz lepiej się to zapowiada na przyszłość powtórka z rozrywki - ETH/BTC i LTC/BTC robię piękną robotę, przy bitku bujającym sie w okolicy 54,5-56k$ oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.04.2021 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Czy ktoś z obecnych na FM posiadaczy BTC już sprzedał coś z posiadanych własnych zasobów BTC i zamienił na towar lub inny pieniądz będący w normalnym obiegu?Można za 2-3 BTC kupić np. mieszkanie lub działkę w Polsce?O kupnie samochodu czy artykułów codziennego użytku nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.04.2021 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 powtórka z rozrywki - ETH/BTC i LTC/BTC robię piękną robotę, przy bitku bujającym sie w okolicy 54,5-56k$ oby tak dalej Nic nie pisałeś kiedy wszystko spadło w jeden dzień (BTC o 5% a reszta około 15%, prócz "PsiejMonety") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2021 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Psia Moneta pokazuje cały urok marginalnych altów - wystarczy jeden tweet i odpala z 30gr na 1.5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 21.04.2021 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Czy ktoś z obecnych na FM posiadaczy BTC już sprzedał coś z posiadanych własnych zasobów BTC i zamienił na towar lub inny pieniądz będący w normalnym obiegu? Można za 2-3 BTC kupić np. mieszkanie lub działkę w Polsce? O kupnie samochodu czy artykułów codziennego użytku nie wspomnę. można, ale nie bezpośrednio. Chyba że sprzedający się zgodzi Najpierw wymieniasz w miejscu które obsłuży taką wymianę (w następnym roku trzeba pamiętać o 19% podatku, PIT38 ) i możesz kupować.Takich miejsc w kraju i za granicą, jest wbrew pozorom naprawdę sporo. Jest calkiem sporo kart pre-paid które można doładować krypto i używać ich do codziennych zakupów...Te karty zwykle mają wysokie limity - więc bez problemu można robić nawet duże zakupy przykładowa karta https://wirexapp.com/en/help/article/wirex-fees-and-limits-0168 Nic nie pisałeś kiedy wszystko spadło w jeden dzień (BTC o 5% a reszta około 15%, prócz "PsiejMonety") a co miałem pisać - że właśnie jest korekta, która z dużym prawdpodobeństwem potrwa kilka dni? Że Dogecoin prędzej czy później czeka korekta? korekty są czymś naturalnym na rynkach finansowych, w kryptowalutach też. Dla inwestora długoterminowego to nie mają one wiekszego znaczenia....pod warunkiem, że jest to faktycznie korekta, a nie pękająca bańka - ale na to jeszcze raczej za wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 21.04.2021 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Psia Moneta pokazuje cały urok marginalnych altów - wystarczy jeden tweet i odpala z 30gr na 1.5 zł Ale pamiętaj, że z każdym kolejny razem, ten efekt będzie słabszy...(Elon już o tym wie) dla porównania, takie Ethereum dokładnie rok temu kosztowało około 175$, dzisiaj około 2420$..źle? I jeszcze raczej nie powiedziało ostatniego słowa Wiesz jaki jest koszt wykopania 1 ETH? przykład rentowności dla malutkiego zestawu 6x1660 Super https://whattomine.com/coins/151-eth-ethash?hr=181&p=480&fee=1.0&cost=0.17&hcost=0.0&commit=Calculate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts