Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryptowaluty - przydatne opinie, wymiania informacji

JTKirk

Recommended Posts

20k podane na pałę

Bez sensu takie podawania - może podaj 500$, jak taka jedna maskotka na pewnym forum, co od X lat czeka na 500$ właśnie? :p

Widziałem to już wiele razy...było po 10k$ - pisali że kupią jak spadnie do 5k$, było po 5k$ - to pisali, że kupią jak spadnie do 3,5k$.....spadło do 3,5k$ to zaczęli pisać, że kupią jak spadnie do 2k$...no ale przy 3,2k$ zawrotka i bardzo szybko urosło do 10k$ a potem do 13k$ (2019r) Jestem bardziej niż pewny, że w twoim przypadku byłoby podbnie i dołączyłbyś do grona osób, co nigdy nie kupią, bo zawsze będą czekać, aż spadnie niżej

Problem w tym że AT nie działa a AF jest nie możliwe.

problem w tym, że AT działa, ale ty/wy(?) jej nie rozumiesz.

Fundamenty też są - a jakże, tyle że te fundamenty wyglądają nieco inaczej niż w przypadku tradycyjnych rynków. Trzeba zadać sobie nieco trudu, wgłębić się w detale, żeby zrozumieć.....Ale to, że ty tego nie rozumiesz, nie oznacza, że coś nie istnieje, prawda?

DODAŁEM: Inna sprawa, że w trakcie hossy fundamenty schodzą na drugi plan....

Edytowane przez JTKirk
DODAŁEM

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bez sensu takie podawania - może podaj 500$, jak taka jedna maskotka na pewnym forum, co od X lat czeka na 500$ właśnie? :p

Widziałem to już wiele razy...było po 10k$ - pisali że kupią jak spadnie do 5k$, było po 5k$ - to pisali, że kupią jak spadnie do 3,5k$.....spadło do 3,5k$ to zaczęli pisać, że kupią jak spadnie do 2k$...no ale przy 3,2k$ zawrotka i bardzo szybko urosło do 10k$ a potem do 13k$ (2019r) Jestem bardziej niż pewny, że w twoim przypadku byłoby podbnie i dołączyłbyś do grona osób, co nigdy nie kupią, bo zawsze będą czekać, aż spadnie niżej

problem w tym, że AT działa, ale ty/wy(?) jej nie rozumiesz.

Fundamenty też są - a jakże, tyle że te fundamenty wyglądają nieco inaczej niż w przypadku tradycyjnych rynków. Trzeba zadać sobie nieco trudu, wgłębić się w detale, żeby zrozumieć.....Ale to, że ty tego nie rozumiesz, nie oznacza, że coś nie istnieje, prawda?

DODAŁEM: Inna sprawa, że w trakcie hossy fundamenty schodzą na drugi plan....

1,Trudno podać kwotę czegoś czego nie można przeanalizować.Jak już napisałem uważam to za hazard której jednak można umieścić w portfelu biorąc pod uwagę że zawsze można się mylić.

2. AT obarczona jest mała sprawdzalnością no ale wystarczy 51% skuteczności aby być zarobionym.

Jak już pisałem preferują trzy rzeczy dywidenda, inwestowanie w wartość i teoria portfelowa. Czyli akcje wsparte obligacjami i kruszcami

F/undament nigdy nie schodzi na drugi plan. W czasie hossy trzeba powoli realizować zyski i redukować przewartościowane pozycje doważając za małe pozycje.

Krypto ma wiele wad brak regulatora i duże ryzyko nie tylko spekulacyjne ale również polityczne. Wesoło będzie jakto się wywali i dzieciaki z budżetem 10k się popłaczą wtedy wejdzie regulator jak zacznie się płacz. taka teoria chodzi.

Naprawdę nie widzisz że to tylko pompa?

Kupujesz jednego BTC i co masz? udział w czym? kto jest gwarantem ? Czy tylko bańka i moda?

Cóż udowadnianie czegoś emami:)

Pierwszy mem pierwotnie odnosił się do akcji. Dlatego czekam aż sie zesra.

BTC jak zabezpieczenie kryzysowe wygląda marnie na covidzie zjechał ok 50% gorzej niż akcje. A teraz jest bańka musi runąć zawsze tak było

Patrząc daleko to bitkoina widzę kolekcjonersko a nie "walutowo"

Dzisiaj BTC to narzędzie spekulacyjne , nie jest narzędziem tezauryzacji jak np. złoto/srebro/inne metale ani środkiem płatniczym (za duże różnice dzienne) do tego obciążony dużym ryzykiem prawnym (vide IRS ,padające giełdy, płacenie okupów).

Dzisiaj to zabawa na złapanie się wzrostu i z pewnością wielu ludzi stało się bogatych ale również są duże szanse że wielu zostanie bardzo biednymi :)

Co do memów dzisiaj wiele mówiący mem :

qy9ummvzdgz11.jpg

albo to :) :

bitc.jpg

Edytowane przez gogush

...

Naprawdę nie widzisz że to tylko pompa?

Kupujesz jednego BTC i co masz? udział w czym? kto jest gwarantem ? Czy tylko bańka i moda?

Poczytaj o programach i grupach "pump and dump" w "crypto" ... być może zarobisz parę złotych :)

pisałem już

Zaręczam ci, że Analiza techniczna tak jak działa w przypadku akcji, tak samo działa w przypadku kryptowalut :wave:

Spadek do okolic poziomu 30k$ oznaczałby już prawdopodobnie zmianę trendu długoterminowego i koniec wzrostów, póki co do około 38k$ trend wzrostowy jest bezpieczny, a korekty do 40% się zdarzały nie raz w trakcie rynku byka...

może to efekt motyla? :p

pisałem już

może to efekt motyla? :p

Zmierzałem do tego że na normalnym rynku takie krachy nie dzieją się bez powodu i AT niema tu nic do rzeczy.

A raczej wypowiedzi faceta który ma przepompowaną spółkę nie powinny mieć na to wpływu przynajmniej takiego.

Edit

covid zrobił podobny zjazd na s&P500 czyli wywołało to poważne wydarzenie . Więc szukam tutaj takiego traumatycznego zdarzenia?

Edytowane przez kulibob

Przecież krypto to wrzód na d*** państw i banków. Kwestia czasu kiedy go ograniczą jak tylko będzie to możliwe, bo to główny środek do opłacania organizacji przestępczych i prania brudnych pieniędzy.

Fakt siedzą tam grube ryby, ale... i one kiedyś przegrywają. Albo po prostu jeszcze o tym nie wiedzą. Złoto pójdzie znów mocniej w góre.

A krypto to se co najwyżej można wydrukować jako hash adres.

Kulibob - Chiny teraz się uwzięły i utrudniły możliwości płacenia.

Myślicie, że inne państwa nie pójdą tą drogą? Główni gracze pozabierali już kase. Zostali mali którzy traktują to jak giełde. Ale małych jest dużo, stąd stopniowy zjazd. Tutaj będzie jak ambergold, póki działa mogą być zyski. Ale to skończy się ciachnieciem i 0 na koncie. Nie będzie co odbijać.

Spadek do okolic poziomu 30k$ oznaczałby już prawdopodobnie zmianę trendu długoterminowego i koniec wzrostów, póki co do około 38k$ trend wzrostowy jest bezpieczny, a korekty do 40% się zdarzały nie raz w trakcie rynku byka...

Nie chce się chwalić ale o poziomie wsparcia na 30k pisałem kilka dni temu :)

BTC2.jpg

BTC.jpg

Edytowane przez gogush