tomkowz 12.04.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Cześć! Myślę nad zastosowaniem kantówki 40x60 struganej i suszonej zamiast tej zwykłej mokrej impregnowanej. Z tym, że nie są dostępne kontrłaty 25x50 strugane i zastanawiam się czy nie dołożyć i nie kupić 40x60 zarówno na łaty i kontrłaty. Czy to dobry pomysł? Bo chyba średnio mieszać wiązary z takim surowym impregnowanym drewnem? Czy może pomijam jakiś istotny fakt albo nie ma to znaczenia jakie drewno tam na górę użyję pod dachówkę? Połać 490x2300. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.04.2021 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Nie ma znaczenia ale pomysł dobry. Będzie lepsza wentylacja połaci. Stan kontrłat jet obojętny bo są gęsto mocowane gwoździami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkowz 13.04.2021 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Wielkie dzięki, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.04.2021 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Cześć! Myślę nad zastosowaniem kantówki 40x60 struganej i suszonej zamiast tej zwykłej mokrej impregnowanej. Z tym, że nie są dostępne kontrłaty 25x50 strugane i zastanawiam się czy nie dołożyć i nie kupić 40x60 zarówno na łaty i kontrłaty. Zrobiłem tak samo. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts