Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kwarantanna covid na budowie

Recommended Posts

budowa nie może być miejscem zamieszkania (jesli masz na myśli mieszkanie w domu, w którym nie dokonano odbioru).

Grozi to kara finansową.

Ale w przyczepie na placu budowy jak najbardziej możesz mieszkać.

Skoro to 10 dni to nie ma opcji, by zapłacił jakąś karę. Najpierw upomnienie, a po 60ciu dniach sprawdzenie czy jeszcze mieszka i wtedy kara.

no to grozi zainteresowaniem się budową organów nadzoru :D

Pomijając, że znam domy w których ludzie mieszkają latami (rekord to od 25ciu lat) bez odbioru, to jakiemu urzędnikowi chce się latać po budowach w czasach covidowych? Przedtem latali u nas po budowach ,będących w toku, co rusz , by za brak tablicy, płotu i inne pierdoły mandacik dać a od początku pandemii zero wizyt.

To że jest kara za mieszkanie w domu bez odbioru to wiem ale czy jest taka możliwość że jak wyjdzie wam test pozytywnie to czy można zgłosić że będzie się przebywało na budowie przez ten czas ? Bo chyba bardziej realistyczna Jest kara od sanepidu niż z nadzoru budowlanego bo z tego co słyszałem to nawet teraz z urzędu nie wychodzą

Przedtem latali u nas po budowach ,będących w toku, co rusz , by za brak tablicy, płotu i inne pierdoły mandacik dać a od początku pandemii zero wizyt.

Jakieś nadgorliwe rejony Polski.

Ja budowałem się przed pandemią nigdy nikogo nie było, ani u mnie, ani u znajomych, rodziny czy sąsiadów.

To że jest kara za mieszkanie w domu bez odbioru to wiem ale czy jest taka możliwość że jak wyjdzie wam test pozytywnie to czy można zgłosić że będzie się przebywało na budowie przez ten czas ?

Nie. Nie możesz mieszkać na terenie budowy, niezależnie od stanu zdrowia, bowiem nie jest ona przeznaczona pod zamieszkanie.

Pytasz o kwestie prawne czy to, czy ktoś z sąsiadów cię nie podkabluje do NB?

Nie. Nie możesz mieszkać na terenie budowy, niezależnie od stanu zdrowia, bowiem nie jest ona przeznaczona pod zamieszkanie.

Pytasz o kwestie prawne czy to, czy ktoś z sąsiadów cię nie podkabluje do NB?

Skąd taka opinia?

Namiot, przyczepa , kamper , nadal nie wolno?