Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kierownik budowy po zakupie domu w ssz

Recommended Posts

Kupilem dom w ssz z wykonanymi instalacjami wodno-kanalizacyjnymi. Roboty które trzeba jeszcze wykonać to;

Wykonanie instalacji elektrycznej, wykonanie tynków, sufitow podwieszanych (dom parterowy ) ocieplenie itp.

Nie znam się na tych sprawach dlatego moje pytanie; czy będzie potrzebny mi kierownik budowy? Jeśli tak to do czego ? Co musi jeszcze odebrać? Dodam ze wiekszosc prac zamierzam wykonać samodzielnie włącznie z tynkami.

To ile moze mnie jeszcze kosztowac jego usluga skoro wiekszosc prac zostala juz odebrana i poprzedni właściciel juz to z nim uregulowal. Obecny kierownik mowi o 2000zl. Zastanawiam sie czy nie jest to poprostu okazja do zarobienia wiekszej kasy kosztem nowego wlasciciela.

Masz rację to skok na kasę. Zwolnij go i poszukaj nowego. A może zrób to odwrotnie?

Swoją drogą ciekawa kolejność wod-kan jest tynków brak elektryki brak.

Ja to bym jeszcze o CO pomyślał w domku.

U mnie kierownicy za prowadzenie budowy typowego domku 100m2 do odbioru wyceniali się na 3000-5000 PLN. Takie są ceny. KB w tej kwocie ma obowiązek odpowiedzieć na każde pytanie, moi wykonawcy potrafili dzwonić kilka razy dziennie, gdy np. były nieścisłości w projekcie zbrojenia albo brakowało detalu jakiegoś rozwiązania. To nie jest tylko podpisywanie papierków.

NIe wiadomo na ile ten obecny KB był umówiony z poprzednim inwestorem? Może właśnie te 2 tys. zostały z całej kwoty?