Greggi 15.04.2021 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Kupilem dom w ssz z wykonanymi instalacjami wodno-kanalizacyjnymi. Roboty które trzeba jeszcze wykonać to;Wykonanie instalacji elektrycznej, wykonanie tynków, sufitow podwieszanych (dom parterowy ) ocieplenie itp. Nie znam się na tych sprawach dlatego moje pytanie; czy będzie potrzebny mi kierownik budowy? Jeśli tak to do czego ? Co musi jeszcze odebrać? Dodam ze wiekszosc prac zamierzam wykonać samodzielnie włącznie z tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.04.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Kierbud Ci potrzebny do odpowiadania na takie pytania.I do podpisania oświadczenia końcowego - że wszystko zrobione zgodnie z projektem i teren uprzątnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greggi 15.04.2021 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 To ile moze mnie jeszcze kosztowac jego usluga skoro wiekszosc prac zostala juz odebrana i poprzedni właściciel juz to z nim uregulowal. Obecny kierownik mowi o 2000zl. Zastanawiam sie czy nie jest to poprostu okazja do zarobienia wiekszej kasy kosztem nowego wlasciciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.04.2021 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 To ile moze mnie jeszcze kosztowac jego usluga skoro wiekszosc prac zostala juz odebrana i poprzedni właściciel juz to z nim uregulowal. Obecny kierownik mowi o 2000zl. Zastanawiam sie czy nie jest to poprostu okazja do zarobienia wiekszej kasy kosztem nowego wlasciciela. Masz rację to skok na kasę. Zwolnij go i poszukaj nowego. A może zrób to odwrotnie? Swoją drogą ciekawa kolejność wod-kan jest tynków brak elektryki brak. Ja to bym jeszcze o CO pomyślał w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greggi 16.04.2021 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Co planowane jako podlogówka, zapomnialem dodac Nie wiem ile kosztuje kierownik ale 2 klocki wydaje mi sie troche przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 16.04.2021 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 U mnie kierownicy za prowadzenie budowy typowego domku 100m2 do odbioru wyceniali się na 3000-5000 PLN. Takie są ceny. KB w tej kwocie ma obowiązek odpowiedzieć na każde pytanie, moi wykonawcy potrafili dzwonić kilka razy dziennie, gdy np. były nieścisłości w projekcie zbrojenia albo brakowało detalu jakiegoś rozwiązania. To nie jest tylko podpisywanie papierków.NIe wiadomo na ile ten obecny KB był umówiony z poprzednim inwestorem? Może właśnie te 2 tys. zostały z całej kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 18.04.2021 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Masz rację to skok na kasę. Ile weźmie hydraulik za przykręcenie kranu? Ile elektryk za zamontowanie gniazdka i powieszenie lampy? Porównajmy skomplikowanie i odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.04.2021 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Ile weźmie hydraulik za przykręcenie kranu? Ile elektryk za zamontowanie gniazdka i powieszenie lampy? Porównajmy skomplikowanie i odpowiedzialność. Chyba nie zrozumiałeś ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 19.04.2021 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Chyba nie zrozumiałeś ironii. W tych dziwnych czasach można nie zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts